Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-02-16

Barbekiu šonkauliai

Apvirti barbekiu šonkauliai

Vasarą ruošti apvirtus barbekiu šonkaulius būtų žiaurus nusižengimas kulinarijos etikos dėsniams. Bet dabar juk žiema, ir grilis užšalęs po sniegu, taigi: galima pagriešyti ir pasinaudoti šiuo paprastu kiaulienos šonkauliukų ruošimo būdu. Vaikai ir vyrai tiesiog dievina šį patiekalą.
Paruošimui reikia turėti didelį puodą ir kepimui orkaitėje tinkančią blėkutę.
Produktai:
  • 1 kg kiaulienos šonkaulių
  • 1 Valg. Š. druskos
  • 2 lauro lapeliai
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų
  • 5 Valg. Š. barbekiu padažo
Paruošimas:
  1. Mėsą nuplauname, verdame puode vandens, pridėję druskos, pipirų ir lauro lapų. Mėsa turi virti 60-90 min., kiaurasamčiu vis nugriebiam paviršiuje susidariusias puteles. Išvirusius šonkaulius kiaurasamčiu išgriebiame ant lėkštės. Palikusį sultinį galima panaudoti "Ukrainietiškiems barščiams" virti, ar kitiems patiekalams ruošti.
  2. Nuvarvintus šonkaulius dedame ant kepimo indo, dosniai iš visų pusių aptepame barbekiu padažu, paliekame marinuotis 10-30 min. Paruošiame 180°C (350°F) orkaitę. 
  3. Šonkaulius kepame 50-60 min. Padažas turi pavirsti ruda lipnia žievele, o mėsa įkaisti iki pat kaulo.
  4. Šonkaulius pateikiame supjaustę po 2-3 kauliukus gabalėliuose, su ankštinėmis pupelėmis, bulvėmis, labai tinka "Bulvių purée", "Kukurūzų burbuolės", šalia sultingų arba aštrių salotų, pvz. "Afgani".
P.S. Šis patiekalas gali būti valgomas pirštais, netgi leidžiama pirštus laižyti; todėl būkit apdairūs ir neprisikvieskite šonkauliukų progai išponėjusių svečių, - nebent mėgstate šokiruoti.


                Barbekiu šonkauliai - nevirti

Šonkauliai kepa orkaitėje.

Produktai:
 Paruošimas:
  1. Mėsą nuplauname, nusausiname, pašaliname šonkaulių vidinę pusę dengianičią plėvę. Peiliu supjaustome grobelius į vieno šonkaulio porcijas. 
  2. Šonkaulius dedame į kepimo indą, dosniai iš visų pusių aptepame barbekiu padažu, paliekame marinuotis 10-30 min. Paruošiame 190°C (375°F) orkaitę. 
  3. Šonkaulius kepame neuždengus apie 60 min. Vidury kepimo šonkauliukus apverčiame kulinarinėmis žnyplėmis. 
  4. Pilnai iškepę šonkauliai bus pasidengę tamsiu susikaramelizavusiu padažu, o mėsa, pabadžius šakute, lengvai atsiskirs nuo kaulų.
Grobeliai supjaustyti į vieno šonkauliuko porcijas.
Iškepę šonkauliai pasidengia karamelizuotu berbekiu padažu. 

6 komentarai:

  1. Anonimiškas4/10/2012

    sveiki,
    šonkauliukai atrodo skaniai, ryt bandysim kept. Tik klausimas - kodėl juos reikia virti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šonkaulių nebūtina virti, bet tada neturėsite skanaus buljono sriubai ir kepti šonkaulius teks ilgiau. Aš kepu abejais būdais: žalius ir apvirtus; mano vaikams patinka minkštučiai apvirti šonkauliai labiau, be to, visada turim kitą dieną sriubytės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, O norejau paklausti ar ju uzdengt nereikia kepant? ar jie neisdzius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, nereikia uzdengti. Padazas turi karamelizuotis ir padengti sonkaulius lyg plutele, viduj apvirti sonkauliai labai minksti lieka. Jeigu kepsite zalios mesos sonkaulius, tai pagal kita recepta.

      Panaikinti
  4. As anksciau juos kepdavau zalius,tai labai ilgai kept reikia. O norisi ju greiciau :) tai galvoju ismeginsiu Jusu receptuka, nes nuotraukoje labai skaniai atrodo :) velyku pietums kaip tik butu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aaaammmmmm!!!! Kaip skanu! As valgydama tai pasakiau gal 10 kartu ir vyras paprase issisaugoti recepta:) super! Rekomenduoju! :)

    AtsakytiPanaikinti