Apvirti barbekiu šonkauliai
Vasarą ruošti apvirtus barbekiu šonkaulius būtų žiaurus nusižengimas kulinarijos etikos dėsniams. Bet dabar juk žiema, ir grilis užšalęs po sniegu, taigi: galima pagriešyti ir pasinaudoti šiuo paprastu kiaulienos šonkauliukų ruošimo būdu. Vaikai ir vyrai tiesiog dievina šį patiekalą.
Paruošimui reikia turėti didelį puodą ir kepimui orkaitėje tinkančią blėkutę.
Produktai:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- 1 Valg. Š. druskos
- 2 lauro lapeliai
- 5 žirneliai juodųjų pipirų
- 5 Valg. Š. barbekiu padažo
- Mėsą nuplauname, verdame puode vandens, pridėję druskos, pipirų ir lauro lapų. Mėsa turi virti 60-90 min., kiaurasamčiu vis nugriebiam paviršiuje susidariusias puteles. Išvirusius šonkaulius kiaurasamčiu išgriebiame ant lėkštės. Palikusį sultinį galima panaudoti "Ukrainietiškiems barščiams" virti, ar kitiems patiekalams ruošti.
- Nuvarvintus šonkaulius dedame ant kepimo indo, dosniai iš visų pusių aptepame barbekiu padažu, paliekame marinuotis 10-30 min. Paruošiame 180°C (350°F) orkaitę.
- Šonkaulius kepame 50-60 min. Padažas turi pavirsti ruda lipnia žievele, o mėsa įkaisti iki pat kaulo.
- Šonkaulius pateikiame supjaustę po 2-3 kauliukus gabalėliuose, su ankštinėmis pupelėmis, bulvėmis, labai tinka "Bulvių purée", "Kukurūzų burbuolės", šalia sultingų arba aštrių salotų, pvz. "Afgani".
Barbekiu šonkauliai - nevirti
Šonkauliai kepa orkaitėje. |
Produktai:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių "grobelių"
- 5 Valg. Š. barbekiu padažo
- Mėsą nuplauname, nusausiname, pašaliname šonkaulių vidinę pusę dengianičią plėvę. Peiliu supjaustome grobelius į vieno šonkaulio porcijas.
- Šonkaulius dedame į kepimo indą, dosniai iš visų pusių aptepame barbekiu padažu, paliekame marinuotis 10-30 min. Paruošiame 190°C (375°F) orkaitę.
- Šonkaulius kepame neuždengus apie 60 min. Vidury kepimo šonkauliukus apverčiame kulinarinėmis žnyplėmis.
- Pilnai iškepę šonkauliai bus pasidengę tamsiu susikaramelizavusiu padažu, o mėsa, pabadžius šakute, lengvai atsiskirs nuo kaulų.
Grobeliai supjaustyti į vieno šonkauliuko porcijas. |
Iškepę šonkauliai pasidengia karamelizuotu berbekiu padažu. |
sveiki,
AtsakytiPanaikintišonkauliukai atrodo skaniai, ryt bandysim kept. Tik klausimas - kodėl juos reikia virti?
Šonkaulių nebūtina virti, bet tada neturėsite skanaus buljono sriubai ir kepti šonkaulius teks ilgiau. Aš kepu abejais būdais: žalius ir apvirtus; mano vaikams patinka minkštučiai apvirti šonkauliai labiau, be to, visada turim kitą dieną sriubytės.
AtsakytiPanaikintiSveiki, O norejau paklausti ar ju uzdengt nereikia kepant? ar jie neisdzius?
AtsakytiPanaikintiNe, nereikia uzdengti. Padazas turi karamelizuotis ir padengti sonkaulius lyg plutele, viduj apvirti sonkauliai labai minksti lieka. Jeigu kepsite zalios mesos sonkaulius, tai pagal kita recepta.
PanaikintiAs anksciau juos kepdavau zalius,tai labai ilgai kept reikia. O norisi ju greiciau :) tai galvoju ismeginsiu Jusu receptuka, nes nuotraukoje labai skaniai atrodo :) velyku pietums kaip tik butu :)
AtsakytiPanaikintiAaaammmmmm!!!! Kaip skanu! As valgydama tai pasakiau gal 10 kartu ir vyras paprase issisaugoti recepta:) super! Rekomenduoju! :)
AtsakytiPanaikinti