Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-10-26

Kukurūzų burbuolės


Kukurūzų burbuolės dažniausiai pateikiamos šalia Amerikos virtuvės mėsos patiekalų: kalakutienos, jautienos steiko, kepto kiaulienos kumpio. Tačiau mano vaikai yra šio patiekalo fanatikai ir mes kukurūzų bubuoles valgome su vištiena, maltinukais, pietums prie salotų ir šiaip užkandžiaujant. Paragaukite nors kartą ir niekada abejingai nepraeisite pro kukurūzų burbuoles prekystalio lentynoje.
Šviežiai nuskinti kukurūzai yra saldūs ir sultingi, ilgainiui burbuolėse cukrus pavirsta krakmolu, jos džiūsta. Šaltai laikomos burbuolės ilgiau išlieka šviežios. Perkant burbuoles svarbu žiūrėti, kad jose nebūtų melsvo pelėsio arba rudo pūvio. Su kirminuku burbuolė bus ekologiškesnė ir saldesnė.
Vakarienei aš pateikiu po vieną kukurūzo burbuolę asmeniui, o per šventes, kai stalas užgultas gausa kitų patiekalų, burbuoles laužiu pusiau, - apskaičiuoju, kad vienam asmeniui užteks vienos puselės. Palikusios burbuolės šaldytuve išlieka šviežios 2-4 dienas, grūdelius apipjausčius peiliu juos galima panaudoti salotose, mišrainėse ir sriubose.

Produktai:

  • 4 didelės kukurūzų burbuolės
  • 50 g sviesto arba vynuogių kauliukų aliejaus
  • 1/2 arb.š. druskos

Paruošimas:
  1. Kukurūzų burbuoles išvalome nuo lapų ir ūselių, nupjauname stiebo likučius iki pat grūdelių lygio.
  2. Burbuoles vienu sluoksniu išdedame plačiame puode arba keptuvėje. Pilame verdančio vandens, kad apsemtų tik iki pusės, pasūdome, sandariai uždengiame dangčiu ir verdame garuose 1-5 min. - priklausomai nuo kukurūzų rūšies: šviesesnės burbuolės (baltos ir gelsvos) verda trumpiau negu tamsios (geltonos ir rudos).
  3. Išpilame vandenį, burbuoles iš visų pusių aptriname sviesto gabaliuku arba apliejame aliejumi. Skanaus! 





    Jeigu pamėgsite šį patiekalą, pravartu įsigyti smeigtukų rinkinį: įsmeigus į burbuolę iš abiejų pusių po smeigtuką, labai patogu laikyti pirštais.

    1 komentaras:

    1. Anonimiškas11/19/2013

      kamane. Man kukuruzu burbuoles labai skanios. Bet as garnyrui retai naudoju. Issiviriau, i ranka ir grauziu. viskas. Skanu, maistinga,sotu. Mes burbuoles vezames i papludymi uzkandai. As dar pilnai "nenurengus" burbuoles, tik pasalinus storus lapus, palieku, plona sluoksni lapu, metu i mikrobange 5 min. Istraukiu, "nurengiu", pabarstau druska ir valgau.Skanu be galo

      AtsakytiPanaikinti