Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-10-26

Balzaminis vinegretas

Mišinukas nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms apilieti, ypač jeigu salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).

Produktai:
  • 30 ml balzaminio acto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių - nebūtinai
  • 1 arb. š. rudo cukraus - nebūtinai
  • 1 skiltelė česnako - nebūtinai
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas
  1. Česnako skiltelę sutraiškome ir pertriname kartu su druska.
  2. Visus produktus dubenėlyje sumaišome ir gerai suplakame šakute arba stipriai supurtome indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai turi būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
  3. Padažą galima laikyti savaitę ar ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą