Produktai padažui:
- 1/2 stiklinės (120 ml) švelnaus skonio majonezo
- 1/3 stiklinės (80 ml) grietinės arba nesaldinto jogurto
- 1 stiklinė (240 ml) kefyro - tik salotų variantui
- 1 valg. Š. obuolių arba balto 5% acto
- 1 arb. š. smulkiai supjaustytų arba džiovintų krapų
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. smulkios druskos
- 1/2 arb. š. sausų česnakų miltelių arba 1/2 pertrėkštos česnako skiltelės
- 1/2 arb. š. sausų svogūnų krislelių arba 1-2 arb. š. smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų (chives angl.)
- 1 žiupsnelis prieskoninio čiobrelio (thyme angl.) - nebūtinai
- Maždaug 500 ml talpos indelyje šaukštu gerai išmaišome visus produktus. Aš naudoju indelį su sandariu dangteliu, pradžioje mišinį gerai išmaišau šaukštu, po to užsandarintą indelį gerai supurtau ir taip išplaku indelio turinį. Prieš pateikiant, mišinį palaikome šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
- Šis padažas/panardas indelyje šaldytuve išlieka šviežias 2 dienas, o jeigu vietoje grietinės naudosite jogurtą, tai padažas galios 3-4 dienas.
- Salotų lapeliai - bet kokios rūšies
- Agurkas
- Pomidoras
- Paprika / saldusis pipiras
- Ridikėliai
- Brokoliai
- Kalafioras
- Švieži pievagrybiai (žali, nekepti)
- Morka - tarkuota atba plonai supjaustyta
- Svogūnas baltasis / mėlynasis / poras / žali svogūnų laiškai
- Čederio sūrio tarkučiai
- Kukurūzai - švieži, virti arba konservuoti
- Pupelės: rudos, baltos arba margos - turi būti virtos arba konservuotos
- Ankštinės pupelės: žalios arba gelsvos, gali būti truputį apvirtos (blanširuotos)
- Skrebučiai / krutonai
- Spirgučiai
- Šviežios petražolės / krapai / kalendra
- Cikorinės salotos (Belgiškos endivijos)
- Agurkai
- Jaunos cukinijos - žalios ir geltonos
- Saliero kotai, išvalyti nuo plaušų
- Vyšniniai pomidorai
- Paprikos / saldieji pipirai - visų spalvų
- Sumlkūs balti pievagrybiai (žali, nekepti)
- Žirniukai ankštyse
- Ridikėliai
- Brokoliai
- Kalafioras
- Morkos
- Svogūnas baltasis / mėlynasis / poras / žali svogūnų laiškai
- Čederio ar kito fermentinio sūrio juostelės
- Ankštinės pupelės: žalios arba gelsvos, gali būti truputį apvirtos (blanširuotos)
- Šparagai (smidrai) - apvirti, bet kieti
- Trapios lazdelės / krekeriai / duoninukai / pita, supjaustyta trikampėliais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą