Krutonams gaminti naudojama tiek kvietinė, tiek ruginė duona, gali būti šviežia arba kiek padžiuvusi, bet lengvai peiliu pjaustoma.
Paruošimui reikia turėti kepimo skardą.
Produktai:
- 200-300 g duonos
- 3 Valg. Š alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š. jūsų mėgstamo žolelių prieskonių mišinio, aš naudoju Itališką prieskonių mišinį arba čiobrelius
- 1 maža skiltelė česnako - nebūtinai
- 1/2 arb. š. druskos - nebūtinai
- Paruošiame 160°C (325°F) karštumo orkaitę. Duoną supjaustome 1-3 cm dydžio kubeliais.
- Dubenyje sutriname česnaką su druska, pilame aliejaus, pridedame tarp pirštų arba grūstuve sutrintus žolelių prieskonius - taip atskleidžia prieskonių aromatas. Viską išmaišome.
- Į paruoštą kvapnų aliejaus mišinį suberiame duonos kubelius ir išmaišome, kad duona maždaug tolygiai pasidengtų aliejumi.
- Paruoštus duonos kubelius beriam ant kepimo skardos ir šaunam į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 min., kepimo viduryje krutonus pavartome mentele.
- Krutonai pateikiami sriubose, salotose arba gali būti užkandžiu kelionėje. Sandariai laikomi stiklainyje, krutonai išliks švieži ir traškūs apie 2 mėnesius.
Sveika,
AtsakytiPanaikintipas mus siaucia virusai, tai nusprendziau, kad reikia vaikus primaitinti cesnaku. Tik kaip ji ikisti?? Padariau didziule bleta situ krutoniuku, su dviguba cesnako norma, na ir susveiciau su vaikais viska vienu prisedimu. Gavosi kaip ir vakariene.
Skaidra
Skaidra, tikiuosi jog visi pasveikote. Ačiū už idėją, kaip vaikams isiūlyti antivirusino, t.y. česnako.
AtsakytiPanaikinti