Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-11-24

Provanso žolelės


Herbes de Provence iš prancūzų išvertus reiškia "Provanso žolelės". Šis prieskonių mišinys gimė tais pačiais metais, kaip ir aš - 1970 - tačiau, esu tikra, gyvens kulinarijos lentynose žymiai ilgiau negu aš ar mano receptai.

Provanso žolelių mišinys naudojamas antienai, avienai, daržovių troškiniamas ("Ratatouille") arba ruošiant daržoves ant grilio. Netinka paskaninti jau paruoštam maistui.

Levandų žiedų daug kas nemėgsta, tad galima jų naudoti mažiau arba išvis nenaudoti. Man užtruko laiko pamėgti levandų skonį. Geriausia pradėti ragauti karamelizuotame cukruje padažytas šviežias levandų žiedų smilgas (unikalus desertų papuošimas). Kai pamėgsite levandų skonį, pradėsite jo pasiilgti, gal prisiminsite ir šį receptą.

Visi sudedamieji prieskoniai turi būti sausi.
Sudėtis:
  • 2 Valg. Š. čiobrelio (thyme)
  • 2 Valg. Š. raudonėlio (oregano)
  • 2 Valg. Š. dašio (savory)
  • 1 Valg. Š. levandų žiedų (lavender) - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. pankolio (fennel) arba krapų sėklų - nebūtinai
  • 1 arb. š. rozmarino 
  • 1 arb. š. baziliko
  • 1 arb. š. prieskoninio šalavijo (sage)
Sumaišome visas žoleles ir saugojame sandariame indelyje, užrašę pavadinimą ir gamybos datą. Šviežiai sudžiovintos žolelės turi išlikti kvapnios apie 1-2 metus.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą