Produktai:
- 1 arb. š. augalinio aliejaus
- 1/2 arb. š. tarkuoto arba marinuoto imbiero - nebūtinai
- 1/2 stiklinės susmulkinto ananaso, gali būti iš skardinės
- 3 Valg. Š. rudo cukraus
- 2 Valg. Š. ryžių arba balto vyno acto
- 1/2 arb. š. druskos arba sojos padažo
- 1 Valg. Š. pomidorų pastos arba kečupo - nebūtinai
- 1/2 stiklinės ananasų sulčių, gali būti iš tos pačios skardinės
- 1 Valg. Š. krakmolo - nebūtinai
- 1 česnako skiltelė, sutrinta
- Nedideliame puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų, paskleidžiame jį po visą indo paviršių. Kas 30-60 sek. dedame ingredinetus aukščiau nurodyta eilės tvarka.
- Krakmolą išmaišome ananasų sultyse, mišinį plona srovele pilame į inirtingai maišomą masę. Dabar maišydami padažą verdame 3-5 min., kol jis taps skaidrus.
- Pridedame česnaką ir pakaitiname 1 min.. Česnakas neturi paruduoti ir apkarsti.
- Jeigu turite rankinį blenderį, padažą sumalkite iki vientisos tyrės. Karštai perpiltas padažas steriliame uždarame indelyje laikomas metus; arba tiesiog uždengtame dubenėlyje, šaldytuve- 1 mėn. Prie patiekalų padažas pateikiamas šaltas.
Nuostabus padažas. Nors Jūs rašote, kad prie patiekalų patiekiamas šaltas, bet man puikiai tiko karštas su vištiena ir daržovėmis. Išbandžiau ne vieną kienietiškai ruoštos vištienos receptą, bet su šiuo padažu man ji skaniausia :)
AtsakytiPanaikintiSkanus, bet man per saldus. Ne labai jaučiasi sojos padažas, kita karta įdėsiu daugiau arba padažo, arba druskos. O jei norėčiau įdėti čili pipiriuko, kelintas jis būtu sarašiuke? :) Rytoj apkepsiu kalakutienos krūtinelę ir sumaišysiu su padažu, turėtu buti laaaabai skanu.
AtsakytiPanaikintijeigu sausos čilės - tai beriame jas kartu su druska, o jeigu čili padažas - tai kartu arba vietoj ketčupo.
Panaikintilabai labai skanu, krakmolo nereikejo, ir taip pakankamo tirstumo gavosi...:D
AtsakytiPanaikinti