Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-02-02

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas siejamas su kinų virtuve, kur jis naudojamas mėsos ir paukštienos patiekalams aplieti bei aliejuje apkeptoms daržovėms pamirkyti. Saldumo padažui suteikia cukrus, rūgštumo - actas, tirštumo ir lipnumo - krakmolas; visi likę ingredientai padažui suteikia skonio, kvapo ir spalvos.
Produktai:
  • 1 arb. š. augalinio aliejaus
  • 1/2 arb. š. tarkuoto arba marinuoto imbiero - nebūtinai
  • 1/2 stiklinės susmulkinto ananaso, gali būti iš skardinės
  • 3 Valg. Š. rudo cukraus
  • 2 Valg. Š. ryžių arba balto vyno acto
  • 1/2 arb. š. druskos arba sojos padažo
  • 1 Valg. Š. pomidorų pastos arba kečupo - nebūtinai
  • 1/2 stiklinės ananasų sulčių, gali būti iš tos pačios skardinės
  • 1 Valg. Š. krakmolo - nebūtinai
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta
Paruošimas:
  1. Nedideliame puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų, paskleidžiame jį po visą indo paviršių. Kas 30-60 sek. dedame ingredinetus aukščiau nurodyta eilės tvarka.
  2. Krakmolą išmaišome ananasų sultyse, mišinį plona srovele pilame į inirtingai maišomą masę. Dabar maišydami padažą verdame 3-5 min., kol jis taps skaidrus.
  3. Pridedame česnaką ir pakaitiname 1 min.. Česnakas neturi paruduoti ir apkarsti.
  4. Jeigu turite rankinį blenderį, padažą sumalkite iki vientisos tyrės. Karštai perpiltas padažas steriliame uždarame indelyje laikomas metus; arba tiesiog uždengtame dubenėlyje, šaldytuve- 1 mėn. Prie patiekalų padažas pateikiamas šaltas.

4 komentarai:

  1. Neringa3/08/2013

    Nuostabus padažas. Nors Jūs rašote, kad prie patiekalų patiekiamas šaltas, bet man puikiai tiko karštas su vištiena ir daržovėmis. Išbandžiau ne vieną kienietiškai ruoštos vištienos receptą, bet su šiuo padažu man ji skaniausia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas10/06/2013

    Skanus, bet man per saldus. Ne labai jaučiasi sojos padažas, kita karta įdėsiu daugiau arba padažo, arba druskos. O jei norėčiau įdėti čili pipiriuko, kelintas jis būtu sarašiuke? :) Rytoj apkepsiu kalakutienos krūtinelę ir sumaišysiu su padažu, turėtu buti laaaabai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jeigu sausos čilės - tai beriame jas kartu su druska, o jeigu čili padažas - tai kartu arba vietoj ketčupo.

      Panaikinti
  3. Anonimiškas3/26/2014

    labai labai skanu, krakmolo nereikejo, ir taip pakankamo tirstumo gavosi...:D

    AtsakytiPanaikinti