Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-02-12

Kepti ridikėliai

Nuo vaikystės mėgstu  ridikus ir ridikėlius, nešykščiu jų salotose, ant sumuštinių, naudoju juos ruošdama šaltibarščius, netgi juos vienus sau kramsnoju užkandžiaudama. Maniau, jog viską apie juos žinau, iki kol apsilankiau pas savo dėdės šeimą Lenkojoje ir ten paragavau ridikėlių barščius. Mmm... Pasirodo, termiškai apdoroti ridikėliai dar skanesni. Nerandu kito analogo, kurį galėčiau prilyginti keptų ridikėlių skoniui ir tekstūrai, tai kažkas tarpinio tarp bulvės, agurko ir brokolio... Čia jau turite patys pasiruošti, paragauti ir nuspręsti.

Kepti ridikėliai - puikaus skonio ryškiaspalvis vegetariškas patiekalas arba idealus garnyras prie kiaulienos, vištienos, avienos ir jautienos. Išeiga 6 porcijos.
Produktai:
  • 2 valg. Š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
  • 300-400 g ridikėlių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 5-6 sutraiškyti juodieji pipiriukai
  • 2 skiltelės česnako - nebūtinai
  • 2 arb. š. acto arba citrinos sulčių - nebūtinai
  • kuokštelis krapų, petražolių, česnakinių svogūnėlių arba kalendros (cilantro) - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Ridikėlius nuplauname, nusausiname, supjaustome ketvirčiais.
  2. Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos ištirpiname sviestą. Sviestui suputojus, sudedame ridikėlius, pridedame prieskonius. Kepiname vartydami apie 7-15 min., kol ridikėliai truputį suminkštės ir parus.
  3. Išdedme į dubenį ir pabarstome susmulkintais žalumynais.

3 komentarai:

  1. Atrodo tai labai gerai, mėgstu ridikėlius be galo. Ale, kad dabar tai visai ne ridikėlių sezonas... O tų plastmasinių beskonių olandiškų pirkti visai nesinori. Reiks laukt pavasario ir šviežių, tikrų ridikėlių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O gal kaip tik tie beskoniai ridikėliai tik ir tinka būti kepami? Šviežius jaunus ridikėlius pataupykime pavasarinėms salotoms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ir manau, kad jaunus ridikėlius reikėtų pataupyti salotoms. :) Tie ridikai, šiam receptui pats tas

    AtsakytiPanaikinti