Kepti ridikėliai - puikaus skonio ryškiaspalvis vegetariškas patiekalas arba idealus garnyras prie kiaulienos, vištienos, avienos ir jautienos. Išeiga 6 porcijos.
Produktai:
- 2 valg. Š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
- 300-400 g ridikėlių
- 1/2 arb. š. druskos
- 5-6 sutraiškyti juodieji pipiriukai
- 2 skiltelės česnako - nebūtinai
- 2 arb. š. acto arba citrinos sulčių - nebūtinai
- kuokštelis krapų, petražolių, česnakinių svogūnėlių arba kalendros (cilantro) - nebūtinai
- Ridikėlius nuplauname, nusausiname, supjaustome ketvirčiais.
- Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos ištirpiname sviestą. Sviestui suputojus, sudedame ridikėlius, pridedame prieskonius. Kepiname vartydami apie 7-15 min., kol ridikėliai truputį suminkštės ir parus.
- Išdedme į dubenį ir pabarstome susmulkintais žalumynais.
Atrodo tai labai gerai, mėgstu ridikėlius be galo. Ale, kad dabar tai visai ne ridikėlių sezonas... O tų plastmasinių beskonių olandiškų pirkti visai nesinori. Reiks laukt pavasario ir šviežių, tikrų ridikėlių :)
AtsakytiPanaikintiO gal kaip tik tie beskoniai ridikėliai tik ir tinka būti kepami? Šviežius jaunus ridikėlius pataupykime pavasarinėms salotoms :)
AtsakytiPanaikintiAš ir manau, kad jaunus ridikėlius reikėtų pataupyti salotoms. :) Tie ridikai, šiam receptui pats tas
AtsakytiPanaikinti