Veganezas - tai majonezo pusbrolis. Skonis truputį skiriasi, bet padažas savitai skanus ir puikiai pakeičia majonezą mišrainėse, užteptas ant sumuštinių, balinant barščius ar ruošiant padažus. Nevadinu jo majonezu, nes nėra čia prasmės nieko apgaudinėti. Veganezas, pagamintas iš šviežių ingredientų, turi daug galimybių savo skoniu nurungti jūsų šaldytuve esantį majonezą ir taip išgarsinti savo kuklų vardą.
Išeiga apie 480 ml. Paruošimui reikia turėti mikserį arba blenderį.
Produktai:
- 1 stiklinė + 2 valg. Š. (280 ml) dygminų (safflower), saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus
- 1/2 (125 ml) stiklinės sojos pieno
- 1/2 valg. Š. klevų sirupo arba agvos nektaro
- 1/2 arb. š. jūros druskos
- 1/4 arb. š. dižono garstyčių
- žiupsnelis citrinos žievelės tarkučių - nebūtinai
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. obuolių acto
Paruošimas:
- Suplakame visus ingredientus, išskyrus citrinos sultis ir actą, iki vientisos purios masės. Toliau plakame vidutinišku greičiu ir pamažėle sulašiname actą bei citrinos sultis, kol masė sutirštės. Viso plakimas užtrunka apie 10 min.
- Sandariame indelyje, šaldytuve, veganezas išliks šviežias 3-4 savaites arba tiek, kokia galiojimo data nurotyta ant naudojamo sojos pieno.
Ant sojos pieno pakelio parasyta, kad jį atidarius, reikia sunaudoti per 4 dienas. Tai tada ne ilgiau 4 dienu laikyti šaldytuve?
AtsakytiPanaikintitaip. Aš prisilaikau šios taisyklės: laikau termiškai neapdorotą patiekalą tiek, kiek leidžia trumpiausiai galiojantis ingredientas. Svarbu steriliai viską ruošti, paragavus, to pačio šaukšto neneardinti į patiekalą, tada veganezasišliks šviežias tiek, kiek galioja sojos pienas.
PanaikintiJaučiasi tik alyvuogių aliejus. Nepasakyčiau, kad yra labai skanu. :(
AtsakytiPanaikinti