Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-02-06

Sumuštiniai su avokadu


Jūsų dėmesiui lietuviškas patiekalas su avokadu, labai sveikas, maistingas ir gaivus. Idėjos autorė - Aušra O. Ačiū, Aušrut! Aš Aušros idėją papildžiau, išvysčiau, materializavau ir jums čia pateikiu.
Mano virtuvės eksperimentais buvo nustatyta, jog tik nurodytų produktų junginyje išgaunamas tinkamas, t.y. puikus, sumuštinių skonis. Taigi, jeigu bandysite keisti ingredientus, drąsiai galite patentuoti savo naują receptą. Šie sumuštiniai tinka pusryčiams ir ypatingoms progoms. Jeigu sumuštinukai ilgiau tupės ant vaišių stalo, nepašykštėkite citrinos sulčių avokadų apšlakstymui, mat tie atėjūnai avokadai turi ydą ilgainiui pradėti ruduoti.
Išeiga - viena porcija. Paruošimui reikia turėti bukagalį ir aštriabriaunį peilius, sriubinį šaukštą.
Produktai:
  • 2 riekės ruginės duonos, kaip "Ajerų", "Močiutės" arba rūpių grūdų
  • 1 valg. Š. švelnaus skonio majonezo arba veganezo
  • 1/2 avokado
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 3 riekutės pomidoro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų - nebūtinai
Paruošimas:

  1. Avokado puselę supjaustome griežinėliais (apie tai, kaip pjaustomi avokadai skaitykite čia), išdedame ant lėkštės ir apšlakstome citrinos sultimis.
  2. Ant duonos riekės dosniai tepame majonezo arba veganezo. Išdėliojame avokado griežinėlius, ant jų - pomidorų griežinėlius. Pasūdome ir papipriname. Riekę pjauname į 3-4 dalis ir pateikiame prie arbatos.

      1 komentaras: