Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-05

Marinara padažas


Universalus pomidorų padažas picoms pertepti, spagečiams aplieti, midijoms bei geldutėms troškinti, keptiems baklažanams, ravioliams ir kitiems itališkiems patiekalams pagardinti. Aš turiu dar ir tokį variantą: baltos duonos gabaliuką pamirkau pašidytoje Marinaroje ir į burną - pasakiškas užkandis.

Produktai:
  • 90 ml alyvuogių aliejaus
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto (maždaug 1/2 stiklinės)
  • 1 arb. š.druskos
  • 800 g savo sultyse konservuotų arba virtų pomidorų, be žievelių, kartu su skysčiu
  • 1 indelis (170 ml) pomidorų pastos
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos
  • kuokštelis smulkiai supjaustytų petražolių (maždaug 1/2 stiklinės)
  • 1 arb. š. raudonėlio (oregano) + 1 arb. š. baziliko,  arba 2 arb. š. itališko prieskonių mišinio
  • 1 valg. Š. rudo cukraus
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 100 ml balto vyno
Paruošimas:
  1. Susmulkiname pomidorus bulvių grūstuvu arba maisto procesoriumi.
  2. Įkaitiname aliejų didelėje keptuvėje virš vidutiniškos liepsnos. Apkepiname svogūnus apie 2 min., pasūdome, pridedame sausus prieskonius, dar pakepiname 1 min. kol pasklis prieskonių aromatas.
  3. Pridedame susmulkintus pomidorus su sultimis, pomidorų pastą, česnaką, likusius prieskonius. Virš mažos ugnies vis pamaišant pakunkuliuojame padažą 30-60 min. Padažas turi nugaruoti beveik iki pusės, sutirštėti. Pilame vyno, maišydami paverdame dar 10 min. 
  4. Karštas padažas supiltas į sterilius indelius ir užsandarintas laikomas 1 metus. Plastmasiniame indelyje ar stiklainiuke su dangteli, šaldytuve, - 1 mėnesį. 

P.S. Profesionalai nenaudoja pomidorų pastos, konservuotus pomidorus tirština kaitindami puode virš mažos liepsnos apie 6 val. Na, o pats tikriausias padažas būtų iš tik ką nuskintų, pernokusių, beveik saldžių, pomidorų, juos tirštinant 6-9 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą