Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-09

Pietiečių mišinys

Šis prieskonių mišinys padeda vaikiškus patiekalus paversti suaugusiems skirtais, t.y. pagardina, kai patiekalui trūksta "karštumo" ir skonio. Naudokite "Pietiečių mišinį" ant mėsos, keptų bulvių, troškintų ar garintų daržovių, košių ir t.t.

Gerai išmaišykite sekančius prieskonius:
  • 3 arb. š. paprikos miltelių
  • 2 arb. š. smulkios druskos
  • 2 arb. š. sausų česnako miltelių
  • 1 arb. š. sausų svogūno miltelių
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. maltų raudonųjų pipirų
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio miltelių (oregano)
  • 1 arb. š. džiovintų čiobrelių miltelių (thyme)
Pateikti kiekiai yra minimalūs, paruošto mišinio užteks 2-4 kartams patiekalui paskaninti. Jeigu mišinio pasigaminsite daugiau, sandariame indelyje jis išliks kvapnus metus, o gal ir ilgiau.

Šaltins: Emeril Lagasse pasirodymas rytinėje TV žinių laidoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą