Išeiga: 12 mažų užkandinių iešmukų. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę ir kulinarines žnyples.
Produktai:
- 200-300 g vištienos krūtinėlės mėsos (viena didelė krūtinėlė)
- 6 bambukiniai iešmukai, perkirpti pusiau
- 1-2 skiltelės česnako
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų mišinio arba 1 arb. š. čilių marinato
- 1 valg. Š. Vorčesteršyro padažo
- 1 valg. Š. šerio, arba Bakardi romo, arba balto vyno, arba citrinų sulčių
- 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- Vištienos krūtinėlę pjauname išilgai į 2-3 cm juosteles. Dabar juosteles pjauname pusiau. Kiekvieną mėsos šmotelį pasmeigiame ant iešmuko.
- Dubenėlyje sutriname česnaką su druska, pridedame pipirų, Vorčesteršyro padažo ir citrinos sulčių arba vyno. Mišinį šakute suplakame.
- Vištieną išvoliojame padaže iš visų pusių ir paliekame marinuotis 30-60 min.
- Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų. Vištienos iešmukus kepame iš visų pusių po 2-3 min. Iškepusius iešmukus dedame į lėkštę.
- Dabar keptuvėn supilame marinatą ir 100 ml vandens. Maišydami užviriname padažą ir paverdame 2-3 min. Padažu apliejame iešmukus lėkštėje.
Jau tris kartus ruošiau šituos iešmukus ir visada šeima buvo sužavėta. Ačiū už gerą receptą. O kaip paprasta, niekas netiki.
AtsakytiPanaikintiNijolė iš Vilniaus