Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-20

Vištienos iešmukai europietiškai

Tikiuosi, kad jums tai bus naujas receptas: vištienos iešmukai be sojos padažo, be sazamo sėklų ir žuvies padažo (fish sauce). Interneto platybėse atitikmenų neradau, todėl skelbiu savo receptą. Salotose ir mėsos marinavime aš dažnai naudoju skystį iš marinuotų aštriųjų pipirų (čilės ar kt.) stiklainiuko. Tačiau malti pipirai irgi tinka.
Išeiga: 12 mažų užkandinių iešmukų. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę ir kulinarines žnyples.
Produktai:
  • 200-300 g vištienos krūtinėlės mėsos (viena didelė krūtinėlė)
  • 6 bambukiniai iešmukai, perkirpti pusiau
  • 1-2  skiltelės česnako
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų mišinio arba 1 arb. š. čilių marinato
  • 1 valg. Š. Vorčesteršyro padažo
  • 1 valg. Š. šerio, arba Bakardi romo, arba balto vyno, arba citrinų sulčių
  • 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
  1. Vištienos krūtinėlę pjauname išilgai į 2-3 cm juosteles. Dabar juosteles pjauname pusiau. Kiekvieną mėsos šmotelį pasmeigiame ant iešmuko.
  2. Dubenėlyje sutriname česnaką su druska, pridedame pipirų, Vorčesteršyro padažo ir citrinos sulčių arba vyno. Mišinį šakute suplakame. 
  3. Vištieną išvoliojame padaže iš visų pusių ir paliekame marinuotis 30-60 min. 
  4. Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų. Vištienos iešmukus kepame iš visų pusių po 2-3 min. Iškepusius iešmukus dedame į lėkštę.
  5. Dabar keptuvėn supilame marinatą ir 100 ml vandens. Maišydami užviriname padažą ir paverdame 2-3 min. Padažu apliejame iešmukus lėkštėje.

















    1 komentaras:

    1. Anonimiškas11/09/2011

      Jau tris kartus ruošiau šituos iešmukus ir visada šeima buvo sužavėta. Ačiū už gerą receptą. O kaip paprasta, niekas netiki.
      Nijolė iš Vilniaus

      AtsakytiPanaikinti