Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-02

Krevečių užkanda

Gaivus, lengvas ir spalvingas užkandis, tinkantis prie balto vyno arba šampano.
Produktai:
  • 1 indelis (8 oz arba 240 ml) tepamo balto sūrio, Philadelphia arba Neufchâtel
  • 3 valg. Š. pieno
  • 1 citrina
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų čili arba juodųjų pipirų
  • 1 valg. Š. smulkiai supjaustytų žalių svogūnų laiškų arba porų 
  • kuokštas petražolių
  • 100 g virtų krevečių arba langustinų, gali būti konservuoti, nukošti
  •  3 didelės raudonos paprikos
Paruošimas:
  1. Nutarkuojame citrinos žieveles, išspaudžiame ctrinos sultis. Paliekame dailesnius petražolių lapelius papuošimui, likusius petražolių lapelius supjaustome. Turi gautis apie 1 valg. Š. pjaustytų petražolių.
  2. Dubenėlyje suplakame sūrį, pieną ir citrinos sultis. Pridedame pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus, petražoles. Gerai išmaišome. Įmaišome krevetes į sūrio masę.
  3. Paprikas pjauname išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalome nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustome kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Viso iš vienos paprikos turi gautis 9 "kiauteliai". Arbatinio šaukštelio pagalba įdarą dedame į paprikos" kiautelius". Puošiame petražolių lapeliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą