Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-17

Mini svogūnėliai su ankštinėm pupelėm, paprika ir pomidorais

Sugalvojau ilgą pavadinimą patiekalui, kuris paruošimas pabai paprastai ir greitai. Vien jau pavadinime yra išvardinti beveik visi patiekalo ingredientai. O idėja gimė "gelbėjant" nuo "Navariečio" palikusius pusę maišelio šaldytų mini svogūnėlių ir prie jų derinant spalvas bei skonius. Kas įdomiausia: nedėjau česnako ir taip išvengiau patiekalo "itališko skonio", nes visi ingredientai labai jau "neša" į Italijos pusę. Aš esu didelė klasikos gerbėja ir skeptikė eksperimentinių patiekalų, tačiau jau jeigu ryžausi savo eksperimentą čia aprašyti, vadinasi jis pakliuvo į mano "klasikos" kategoriją, t.y. bus dar ne kartą ruošiamas. 

Mini svogūnėliai gali būti šaldyti, konservuoti arba švieži. Šviežius mini svogūnėlius lukštename šitaip: dedam juos į verdantį vandenį 1-2 min., nukošiam ir iškarto atšaldom lediniame vandeny; dabar peiliu nupjauname šaknelę ir pirštais išspaudžiame svogūnėlį iš lukštų: špliūpt!

Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu. Išeiga 6-10 garnyrų arba 4 pilnos vegtariškos porcijos.
Produktai:
  • 4 valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 250 g mini svogūnėlių (pearl onions)
  • 500 g ankštinių pupelių
  • 1 didelė paprika
  • 1 didelis pomidoras arba 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. čili arba kitokių aštrių pipirų
Paruošimas:
  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepinam mini svogūnėlius 3-5 min. vis juos vartydami. Kiekvieno svogūnėlio mažiausiai vienas šonas turi paruduoti. Keptuvėn dedam ankštines pupeles, pasūdome, papipiriname, pamaišome ir toliau kepiname apie 3 min., kol pupelės pradės ruduoti.
  2. Papriką išvalome nuo vidinių plėvių ir sėklų, supjaustome juostelėmis. Pomidorą supjaustome kubeliais. Viską dedame į keptuvę, pamaišome ir uždengiame dangčiu. Troškiname dar apie 5 min.
P.S. Aš dėjau 2 arb. š. čili pipirų - buvo labai aštru ir skanu. Pagardinimui tiktų: citrinos sultys (jei pomidoras nerūgštus), smulkiai pjaustytos petražolės, migdolai, kedro arba kt. riešutai.

1 komentaras:

  1. Anonimiškas11/09/2011

    Tik ką paruošiau šitą troškinį. Naudojau paprastą svogūną, supjaustytą gabalais, tomatus irgi supjausčiau. Visai nieko gavosi.
    Tomas

    AtsakytiPanaikinti