Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-09

Žalioji Indijos liepsna

Šis egzotinis receptas iš žymaus virėjo Floyd Cardoz kolekcijos. Jums pateikiu supaprastintą, bet ne prastesnį receptą - pritaikytą 4 lietuviškiems skrandžiams. Šiame recepte 1 valg. Š. pupelių ir 1 valg. Š. geltonųjų žirnių gali būti pakeičiami 2 valg. Š. lęšių. 

Produktai:
  • 3-4 valg. Š. aliejaus
  • 1 valg. Š. sausų smulkių pupelių (Cardoz naudoja urad dal)
  • 1 valg Š. sausų geltonųjų žirnių (Cardoz naudoja chana dal)
  • 2 valg. Š. garstyčių grūdelių
  • 1 ar 2 džiovinti čilės pipiriukai, sugrūsti (1 arb. š. čilės trupinėlių)
  • 400 g špinatų
  • 200 g porų (Cardoz naudoja laukinius svogūnus)
  • 2 valg. Š. tarkuoto imbiero
  • 2 žalio svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti
  • žiupsnelis druskos
Paruošimas:
  1. Dideliame puode virš vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų, apkepiname sausas pupeles ir geltonuosius žirnius (arba lęšius), kol paruduos. Pridedame garstyčių grūdelių, kepame dar 1 min. Pridedame čilės pipirų, kepame 30 sekundžių. Išjungiame liepsną ir paliekame turinį ataušti mažiausiai 1 val.
  2. Špinatus gerai nuplauname po šalto vandens srove ir nuskabome kietesnius stiebus. 
  3. Nupjauname porų baltas apatines dalis nuo žalių lapų. Porų lapus pjauname išilgai ir gerai nuplauname tarpuose susikaupusias žemes. Porų baltas dalis supjaustome 1 cm griežiniais, žalius lapus pjausome įstrižai kas 2 cm.
  4. Ataušusį puodą vėl pakaitiname virš vidutiniškos liepsnos, suberiame supjaustytų porų baltąją dalį, pakepiname apie 2 min. 
  5. Į puodą dedame imbierą ir svogūnus, kepame 1 min. 
  6. Sudedame porų lapus ir liepsną padidiname. Viską greit išmaišome, sudedame špinatus, pasūdome ir maišant kepame 1-2 min.
  7. Pateikiame su naan duonos paplotėliu, šalia virtų ar garintų ryžių arba šalia  kitų mažiau aštrių patiekalų.
Nuotraukoje - laukiniai svogūnai (ramps - angl.).



      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą