Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę, bulvių grūstuvą arba blenderį.
Produktai:
- 100 ml alyvuogių aliejaus arba 100 g sviesto
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 arb. š. itališko prieskonių mišinio arba baziliko + raudonėlio
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1/2 arb. š. druskos
- 2 arb. š. cukraus
- 1/2 stiklinės (125 ml) degtinės be prieskonių (Absolut, Ologarch arba Grey Goose)
- 800 g savo sultyse konservuotų pomidorų, arba 10 virtų didelių pomidorų, be žievelių
- 1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės
- Keptuvėje virš vidutinės liepsnos įkaitiname aliejų arba išlydome sviestą. Pradžioje apkepiname svogūnus, vėliau pridedame prieskonius, druską bei cukrų ir pakepiname dar 1-2 min., kol pasklis prieskonių aromatas.
- Sumažiname liepsną iki mažos, pilame degtinę ir atviroje keptuvėje maišant kaitiname apie 10 min. (Jeigu liepsna perdidelė, degtinė gali užsiliepsnoti - tokiu atveju trumpam keptuvę uždengiame dangčiu.)
- Pomidorus sutraiškome grūstuvu arba blenderiu, gautą tyrę pilame į keptuvę, užviriname ir, vis pamaišant, toliau troškiname 60 min.
- Supilame grietinėlę, užviriname ir paverdame padažą dar 10 min.
- Karštas padažas, užsandarintas steriliame stiklainyje, laikomas kambario temperatūroje 1 metus; o perlietas į paprastą indelį su dangteliu, šaldytuve, - 2 mėnesius.
- 1/2 arb. š. maltų čili pipirų
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
- 2 valg. š. patražolių
- 300 g labai smulkiai supjaustyto prosciutto arba kumpio
Skamba gerai, as daznai visur alkoholi pilu :) bet dar priklausomybes jam neturiu :D
AtsakytiPanaikinti