Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-01-09

Degtinės padažas "Vodka"

Alkoholio nemėgėjai turbūt išsigąs, perskaitę šio padažo pavadinimą. Skubu jus nuraminti - padažas nekenksmingas, galima duoti vaikams nuo 2 metų amžiaus. Į paruošimo sudėtį įeina dagtinė, kurios, termiškai apdorojus, lieka tik kartumo prieskonis, jokio alkoholio. Padažas gaunamas ryškios terakotos (tamsios oranžinės) spalvos, skonis nuostabus, fantastiškas, nepakartojamas. Padažas tinka pastai, ravioliams aplieti, o sutirštintas pridėjus 170 g pomidorų pastos, - ir "Vodka" picai pertepti.
Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę, bulvių grūstuvą arba blenderį.
Produktai:
  • 100 ml alyvuogių aliejaus arba 100 g sviesto
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 arb. š. itališko prieskonių mišinio arba baziliko + raudonėlio
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1/2 stiklinės (125 ml) degtinės be prieskonių (Absolut, Ologarch arba Grey Goose)
  • 800 g savo sultyse konservuotų pomidorų, arba 10 virtų didelių pomidorų, be žievelių
  • 1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės
Paruošimas:
  1. Keptuvėje virš vidutinės liepsnos įkaitiname aliejų arba išlydome sviestą. Pradžioje apkepiname svogūnus, vėliau pridedame prieskonius, druską bei cukrų ir pakepiname dar 1-2 min., kol pasklis prieskonių aromatas.
  2. Sumažiname liepsną iki mažos, pilame degtinę ir atviroje keptuvėje maišant kaitiname apie 10 min. (Jeigu liepsna perdidelė, degtinė gali užsiliepsnoti - tokiu atveju trumpam keptuvę uždengiame dangčiu.)
  3. Pomidorus sutraiškome grūstuvu arba blenderiu, gautą tyrę pilame į keptuvę, užviriname ir, vis pamaišant, toliau troškiname 60 min.
  4. Supilame grietinėlę, užviriname ir paverdame padažą dar 10 min.
  5. Karštas padažas, užsandarintas steriliame stiklainyje, laikomas kambario temperatūroje 1 metus; o perlietas į paprastą indelį su dangteliu, šaldytuve, - 2 mėnesius.
Papildomi produktai pasirinkimui, pridedami kartu su prieskoniais:
  • 1/2 arb. š. maltų čili pipirų
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 2 valg. š. patražolių
  • 300 g labai smulkiai supjaustyto prosciutto arba kumpio

1 komentaras:

  1. Skamba gerai, as daznai visur alkoholi pilu :) bet dar priklausomybes jam neturiu :D

    AtsakytiPanaikinti