Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

Desertai


                    Keksai
Minkšti kepiniai, kurių purumas palaikomas kepimo milteliais arba soda.



Bananiniai keksiukai su cinamono trupiniais
Paprastas receptas, pasakiškas rezultatas.






Išgelbėta Bobutė
Kai ruošiant biskvitą įvyksta avarija, kepame keksą.






Evelinos keksiukai su vaisiais
Lengvas universalus receptas, patiks pradedantiems kulinarams.






Keksiukai "Raudonas aksomas"
Madingas ir sveikas patiekalas meilei švęsti. Su burokėliais.




                    Biskvitai
Kepiniai, kurių purumą palaiko plakti kiaušiniai.



Biskvitas su obuoliais
Paprasčiausias, puriausias ir skaniausias.






Vanilinė bobutė
Minkštas ir trapus biskvitas, nesudėtingas paruošimas, patiks pradedančiam kepėjui.





Romo bobutė
"Vanilinė bobutė" su pagardinimais.







"Angelų biskvitas"
Angel Food Cake pagal Martha Stewart.






                                          Kremai
Kiaušinio trynio pagrindu paruošta tiršta masė.



Maskarponės kremo desertas
Paprastas paruošimas, prašmatnus rezultatas.





                                         Putėsiai ir musai
Tiršta puri masė, kurios tekstūra sukurima plakant grietinėlę arba vaisių tyrelę.



Obuoliniai putėsiai
Sveikuoliškas patiekalas, žaibiškas paruošimas. RAW
 


                                       Desertai „Trifle“ (traifl)

Desertai, susluoksniuoti vazelėje iš biskvito ar sausainių gabalėlių, aplieti želatina, plakta grietinėle ar kremu, apiberti vaisių gabalėliais, riešutais ir kt. skanėstais. Iš anglų kabos išvertus "Trifle" reiškia "mažmožis" arba "smulkmena". 



Tiramisu
Pradedantiems kulinarams. Recepte kiaušinis apdorojamas termiškai.






 Evelinos "Trifle"
 Vaikiškai paprasta ir skanu.




                    Desertai „Parfait“ (parfė)

Tai desertas gaminamas be tešlos, sluoksniuojant įvairius putėsius, kremus ir žele, jis sustingsta šaldomas. 



                    Soufflé (suflė)
Kepinys mažoje formelėje, kurio purumą palaiko plakti kiaušinio baltymai, prieš kepimą sumaišyti su trynių ir kremine mase.



Varškės suflė krepšeliuose
Labai tinka Azijos vakarėlio pabaigai.





                    Desertai Île flottante" (il flontant)

Išvertus ir prancūzų - "plūduriuojanti sala". Tai be tešlos gaminamas desertas. Kiaušinio baltymo plakinys trumpai apverdamas ir paplukdomas saldžiame padaže. 



                    Tortai
Tešlos kepinių ir įvairių kremų bei pertepimų kombinacijos, dažniausiai sluoksniuojamos ant didelės plokšios lėkštės ar padėklo.




    "Vėlykė" arba "Paska"
  Lietuviškas šventinis sūris, šeimos receptas.
  BE KIAUŠINIO!






  Pirktinio biskvito tortas su plaktos grietinėlės kremu
  Greitas naminis tortas iš pusfabrikačių ingredientų.







  Šokoladinio dugno citrininis "Čyzkeikas"
  Paprastas paruošimas, nereikia kepti - tik atvėsinti šaldytuve.





                    Pyragai
Kepimo miltelių arba sodos iškelti kepiniai (nebūtinai), kurių tešloje yra pieno produktų; pyragai dažniausiai formuojami su drėgnu įdaru.




  Burėkas su moliūgo įdaru
  Naminės filo tešlos pyragas.






  Itališkas obuolių ir kriaušių pyragas
  Kelias į šidį - per skrandį... Valentino Dienos receptas.






  Obuolių pyragas pusryčiams
  Itališkas patiekalas, greitas bei paprastas paruošimas.






  Rabarbarų pyragas
  Mažai saldumo, daugiau rabarbarų skonio.






  Kapota tešla
  Trapus sluoksniuotas dugnas pyragams ir krepšeliams.






  Žaibiškas vyšnių pyragas
  Visiškai be cukraus, kupinas vyšnių skonio.







                   Mieliniai kepiniai
Miltiniai kepiniai, kurių purumą sukuria gyvų mikroorganizmų išskirtas anglies dvidegenis ir etanolis.



  Bandelės su cinamonu
  Gardėsis prie pieno, kavos arba arbatos.





Mielinė Kalėdų pynė
Senoviškas lietuviškas patiekalas, šeimos receptas.


                    Pyragaičiai
Nedideli desertai, kurie formuojami iš tešlos kepinio ir įvairių kremų bei vaisinių įdarų.




  Kanoliai
  Sicilietiškas skanėstas: Rikotos-migdolų skonio kremas traškiuose vamzdeliuose.






  Smorsai
  Vasaros laužų ir grilių desertas, visų JAV vaikų idealas.





                    Aliejuje virti desertai
Nedideli desertai, kurių purumas sukūriamas temperatūriniu šoku: tešla išsipūčia dėl staigaus temperatūros padidėjimo.



  Per 30 min. paruošiama vaikų puota. 






  Žagarėlių "Skruzdelynas"
  Traškūs, tuščiaviduriai, ilgai neprarandantys savo puikumo, greitai "susivalgantys" kąsneliai.




                    Sausainiai
Trapios tešlos nedidukai kepiniai, kurių purumas palaikomas kepimo milteliais arba soda.



  Kočiojamos tešlos sausainiai
  Keturių skonių sausainiai iš vienos tešlos masės.






  Sausainių asorti
  Šešių skonių lipdomi sausainiai iš vienos tešlos masės.






  Sausainiai "Šoko-pekanai"
  Trapūs riešutiniai kaštono dydžio kamuoliukai. Be kiaušinio.






  Moliūginiai sausainiai
  Švelnus skonis, traškus dugnas, minkštas vidus, rudeniškas aromatas.





                    Uogos ir vaisiai
RAW (termiškai neapdoroti) arba virti, be glitimo (be miltų) desertai, kuriuose išsaugomi visi uogose ir vaisiuose esantys gamtos vitaminai, mikroelementai, nesuardytas augalinis pluoštas.



  Ananasas marinate
  Veganiškas sveikuoliškas desertas, 3 su puse ingrediento. RAW






  Ananaso žiedas
  Lengvas, kupinas tropikų kvapo desertas; kepti nereikia. RAW






  Glazūruotuos uogos
  Kad uogos nedžiūtų ir blizgėtų.




 

  Karambolos griežinėliai
  Skanios geltonos žvaigždutės. RAW






  Kriaušės, virtos vyne
  Švelnaus aromato, nesaldus, sveikuoliškas desertas.






  Panelė Čerimoja iš Anonų šeimynos
  Barbarisinio limonado skonio vaisius. RAW



                                                      Kriaušės ir burokėlio skonio sultingas gardėsis.
  


  Papaja
  Kriaušės+morkos+meliono skonio vaisius. RAW






  Pitaja arba drakono vaisius
  Gaivūs atšaldyti kubeliai. RAW






  Pomelas vazelėse
  Greipfruto puikusis pusbrolis. RAW






  Rudeninis obuolių įdaras
  Karamelizuoti ir prieskoniuoti obuolių kubeliai. Tinka pyragams
   arba desertui vazelėse.





  Uogų salotos
  Prašmatnus šventinis desertas. RAW






  Vaisiai su maskarpone ir vanile
  Nepersaldus gardėsis tikrų gamtos skonių vertintojams.






  Vaisių salotos
  Sveikas RAW desertas visais metų laikais.

                    Saldainiai
Traškūs, smukūs, labai saldūs desertai, ruošiami be miltų.



  Cukatai
  Lietuviškas Kalėdinis skanėstas iš trijų ingredientų.






  Griliažas
  Riešutų fantazija cukraus gintare.




                                       
                    Uogienės, džemai, saldūs padažai
Cukraus sirupo ir vaisių viralas.



  Apelsinų padažas
  Desertams ir Kalėdiniams blyneliams.





  Apelsinų padažas ir 
  Petrinta braškių uogienė
  Desertams paskaninti ir pagražinti.






  Kreps Siuzet
  Prancūziškas desertas savaitgalio pietums.






  Nevirta žiemos uogienė
  RAW vitaminai, kai jų labiausiai reikia.






  Petrinta braškių uogienė
  Tortams pertept, desertams ir blynams aplieti.






  Pertrinta uogų tyrė
  Mažai cukraus, virimo tik 7 min.






  Rožių uogienė
  Patiekalas, siejams su Turkijos gražuolėmis.






  Uogų glazūra
  Kad uogos nedžiūtų ir skaniai blizgėtų.





                   Žele ir ledai
Vaisių sulčių arba tyrės, vyno ir/arba pieno pagrindu ruošiami desertai, kurie sustingsta ir suformuojami juos šaldant. 




  Bananų ledai
  Sveikuoliškas veganiškas desertas, RAW