- vaisių salotų porcija suteikia dienos vitaminų racioną;
- tą dieną nebūtina ruošti atsibodusias daržovių salotas;
- nereikia pirkti ar ruošti sudėtingo deserto - jeigu kokia šventinė proga ar savaitgalis ir visi tikisi kažko nepaprasto - vaisių salotos nenuvils lūkesčių;
- be to, vaisių salotų ruošimas yra labai smagus darbas, tinkantis mažųjų princesių ir princų piršteliams...
- žele kubeliai (blėkutėje sustingdome 1,5 cm gilumo vaisinio želatino masę ir supjaustome kubeliais);
- riešutai arba saulėgrąžų branduoliai, sezamo sėklos, kokoso drožlės;
- prieskoniai: gvazdikėliai, pipirai, muškatas, cinamonas, citrusų žievelių tarkiai, imbieras, cukrus - naudojami labai saikingai;
- žolelės: mėtos, bazilikas, prieskoninis šalavijas...
Desertinėse vaisių salotose naudojami 1-2 ingredientų padažai:
- citrusų sultys - citrinos, laimo (žaliosios citrinos), greipfruto ar apelsino sultys - labai tinka obuoliams, kriaušėms, avokadui, bananui ir kitiems linkusiems į rudą oksidavimąsi vaisiams aplieti;
- medus - naudojamas rūgštiems vaisiams paskaninti, arba ananase esančiam bromelinui neutralizuoti - enzimui, nuo kurio gelia liežuvį;
- aliejus - vynuogių kauliukų, alyvuogių, avokado, migdolų arba graikinių riešutų - naudojamas labai saikingai, rekomenduojamas aplieti vaisiams, kurie džiūsta; arba jeigu salotose naudojami prieskoniai;
- alkoholis (likeris, konjakas, brendis, romas...) - tik suaugusiems;
- jogurtas - tik jogurto gerbėjams.
Mano nuotraukoje pateiktos salotos yra iš šių ingredientų:
- 1 obuolys
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 pomelas
- 1 mangas
- 1/2 granato
- Nuskutame obuolio žievelę ir pašaliname sėklalizdžius. Supjaustome 2-3 cm kubeliais. Apliejame citrinos sultimis.
- Šaldytuve palaikyto pomelo skilteles išvalome nuo žievelių ir membranų, sulaužome 3 cm gabaliukais.
- Nuskutame mango žievelę, minkštimą supjaustome 3-4 cm kubeliais.
- Išrenkame granato sėklikes.
- Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Tiekiame į stalą tuojau pat, arba laikome šaltai 2-3 val.
P.S. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus "extra virgin" nepaprastai skaniai tinka su pasaldintomis braškėmis arba persiko/nektarino/abrikoso skiltelėmis.
Gal pažaidžiame? http://skanestai.wordpress.com/2012/12/02/vienuolika/ ;)
AtsakytiPanaikintiO granatų sėklos nesukelia nepatogumo valgant? :)
AtsakytiPanaikintigranatų sėklas valgome su kauliukais, juos gerai sukramtome. Granatų kauliukuose esantis aliejus - skanesnis už bet kokį riešutą, panacėja žarnynui, jaunystės ir sveikatos eliksyras. Savo vaikus nuo mažens išmokinau taip granatų sėklas valgyti, net neįsivaizduojame, kad gali būti kažkoks diskomfortas.
Panaikinti