JAV labai paplitę desertuose naudojamas uogas lengvai pasaldinti tiršta glazūra, gaminama iš želatinos arba krakmolo. Kadangi parduotuvėje parduodamos glazūros sudedamųjų dalių sąraše radau aibę nemaistinių ingredientų, tai nutariau pasinaudoti internetiniu receptu ir paruošiau šį paprastutį patiekalą pati.
Glazūra padengtos uogos ilgiau nedžiūsta, išlieka gražios ir patrauklios valgytojams. Glazūruotos uogos naudojamos įvairiuose patiekaluose ir desertuose: ant kremo, su putėsiais, tešlos krepšeliuose, su plakta grietinėle, ant sklindžių, įdaro pavidale lietiniuose, pyraguose...
Paruošimui reikia turėti mažą puodą.
Produktai:
- 600 g mėlynių (ar kitų uogų)
- 2 arb. š cukraus
- 3 arb. š. krakmolo miltelių
- 1/4 stiklinės šalto vandens
- 1/2 stiklinės skaidrių vaisinių sulčių (spanguolių, granatų, obuolių...)
- Puode sumaišome krakmolą ir cukrų. Pilame šalto vandens ir sulčių, vėl viską gerai išmaišome.
- Virš vidutiniškos liepsnos kaitiname mišinį nuolat maišant iki kol sutirštės, apie 5 min., neužviriname. Masė atrodys lyg tirštas kisielius.
- Nukeliame nuo liepsnos, atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Sumaišome glazūrą su uogomis. Pateikiame desertuose.
P.S. Glazūruotos uogos palaikytos šaldytuve sukimba į vieną masę, tad formuokite desertus kol glazūra yra kambario temperatūros.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą