Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-06-30

Uogų glazūra


JAV labai paplitę desertuose naudojamas uogas lengvai pasaldinti tiršta glazūra, gaminama iš želatinos arba krakmolo. Kadangi parduotuvėje parduodamos glazūros sudedamųjų dalių sąraše radau aibę nemaistinių ingredientų, tai nutariau pasinaudoti internetiniu receptu ir paruošiau šį paprastutį patiekalą pati.
Glazūra padengtos uogos ilgiau nedžiūsta, išlieka gražios ir patrauklios valgytojams. Glazūruotos uogos naudojamos įvairiuose patiekaluose ir desertuose: ant kremo, su putėsiais, tešlos krepšeliuose, su plakta grietinėle, ant sklindžių, įdaro pavidale lietiniuose, pyraguose...
Paruošimui reikia turėti mažą puodą.
Produktai:
  • 600 g mėlynių (ar kitų uogų)
  • 2 arb. š cukraus
  • 3 arb. š. krakmolo miltelių
  • 1/4 stiklinės šalto vandens
  • 1/2 stiklinės skaidrių vaisinių sulčių (spanguolių, granatų, obuolių...)
Paruošimas:

  1. Puode sumaišome krakmolą ir cukrų. Pilame šalto vandens ir sulčių, vėl viską gerai išmaišome.
  2. Virš vidutiniškos liepsnos kaitiname mišinį nuolat maišant iki kol sutirštės, apie 5 min., neužviriname. Masė atrodys lyg tirštas kisielius.
  3. Nukeliame nuo liepsnos, atvėsiname iki kambario temperatūros. 
  4. Sumaišome glazūrą su uogomis. Pateikiame desertuose.
P.S. Jeigu naudojame šaldytas uogas, tai jas atitirpinus išbėgusį skystį naudojame vietoj recepte nurodytų sulčių.


P.S. Glazūruotos uogos palaikytos šaldytuve sukimba į vieną masę, tad formuokite desertus kol glazūra yra kambario temperatūros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą