Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-06-11

Firminė krevečių mišrainė

Čia jūsų dėmėsiui pateikta "Krevečių mišrainė" - tai mano kūtrybos signature receptas, t.y. mano firminis patiekalas. Labai mėgstu krevetes ir dažnai su jomis ekperimentuoju, o šis receptas buvo sukurtas daugelio bandymų ir jų pagerinimų rezultate. Be to, esu įsitikinusi, jog dažnas šios mišrainytės pateikimas savaitgalio pusryčiams lėmė mano santuokos laimę...
Jeigu naudosite tiksliai čia nurodytus ingredientus, tai rezultatas turi gautis nerealaus skonio. Mano standartais - tai idealus patiekalas: langvas, margaspalvis, sudarytas iš gerai derinčių kontrastingų skonių ingredientų.
Krevečių mišrainė tinka Velykoms, vasaros piknikui, suneštiniam baliukui darbovietėje per Naujametį, ir visomis kitomis šventinėmis progomis. Labai skanu su riekute juodos duonos, ypač kuri yra su kalendros sėklomis. Užsigerti tinka rausvas, baltas putojantis arba muskatinis saldus vynas. Jei mišrainę pateiksite pusryčiams, užsigerti tiks saldi arbata su ctrinos griežinėliu.
Šiai mišrainei ruošti aš perku 0,5 kg maišą išlukštentų-virtų-šaldytų krevečių. Jas rėtuke gerai nuskalauju. Po to verdu lengvai pasūdytame vendenyje: po užvirimo dar pakunkuliuoju 3 min.; nukošiu ir palieku aušti kambario temperatūroje. Dar kartą apvirtos krevetės bus skanesnės, išliks ilgiau šviežios.
Konservuoti Peppadew pipirai - mano mėgstamiausi. Jie būna ryškios geltonos arba raudonos spalvos, mažulyčiai, apvalūs, lengvo aitrumo, marinuojami daugiau saldžiai negu sūriai. Jeigu tokių nerasite nusipirkti, naudokite bet kokias kitas marinuotas čiles, bet tada kartu pridėkite į mišrainę 1 arb. š. cukraus.
Paruošimas užtrunka 20 min. + laikymas šaldytuve 1-12 val. Išeiga apie 1,5 kg fantastiškos mišrainės.
Produktai:
  • 1 arb. š. garstyčių sėklų
  • 1 valg. Š. obuolių acto
  • 500 g virtų krevečių
  • 200 g salierų ( 4 ilgi stiebai)
  • 1/2 citrinos
  • 400 g (1 indelis) kukurūzų
  • 200 g (1 indelis) Peppadew pipirų (arba kitokių marinuotų čilių + 1 arb. š. cukraus)
  • 80 g (1 mažiukas) svogūno
  • 4 valg. Š. majonezo
  • 1/2 arb. š. druskos
Paruošimas:
  1. Garstyčių sėklas pamerkiame obuolių acte, mišinį paliekame brinkti 12 val. arba, jei nėr laiko, mažame indelyje virš liepsnos pakaitiname 1 min.
  2. Krevetes apverdame, nukošiame ir ataušiname kambario temperatūroje.
  3. Salierų kotus išvalome nuo plaušų. Svogūną, salierus ir Peppadew pipirus supjaustome labai smulkiai.
  4. Citrinos žievelę aptarkuojame. Išspaudžiame citrinos sultis.
  5. Dubenyje sumaišome visus ingredientus, pridedame citrinos žievelės tarkių, citrinos sulčių, majonezo, druskos. Išmaišome mišrainę ir paliekame šaltai maždaug 1 val. Skanaus!

5 komentarai:

  1. Anonimiškas7/20/2012

    Gaminau šią mišrainę vyro gimtadienio proga, tai super, visiems labai patiko. Ačiū už gerą receptą !!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas3/26/2013

    Super! Ką tik pasidariau ;) Labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pabandeme karta ir dabar ivairioms progoms vis seimyna praso pagaminti sia misraine:) Fantastiskas skonis.
    Aciu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Help! Niekur nėra peppadew. Kokios rūšies čiliukus pirkot? Bijau, kad nepapultų labai aštrūs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirkite smulkias konservuotas čiles; tokias, kokias rasite - kuo natūralesnes. Žiūrėkite, kad ingredientų sąraše nebūtų dažiklių ir kuo mažiau konservantų ir chemikalų. Čilėms konservuoti pakanka vien acto ir temperatūros. Pepadew čiliukės yra salstelėjusios. Tad jeigu jūsų pirkitinės čilės yra rūgščios, prieš naudojant jas šiai mišrainei, pasaldinkite jas tiesiog stiklainyje pora Valg. Š. cukraus, ir palaikykite šiame saldžiame marinate bent savaitę, kad jos skonio prisisunktų. Šiaip šiai mišrainei tinka ir šviežios čilės, kaip pvz. halapenjo (jalapeño) - žalios, vidutinio dydžio čilės. Jeigu tokias pasirinksite, tai tik pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite, joms jokių prieskonių netrūksta (nei druskos nei cukraus), jos puikios yra šviežios.

      Panaikinti