Jeigu naudosite tiksliai čia nurodytus ingredientus, tai rezultatas turi gautis nerealaus skonio. Mano standartais - tai idealus patiekalas: langvas, margaspalvis, sudarytas iš gerai derinčių kontrastingų skonių ingredientų.
Krevečių mišrainė tinka Velykoms, vasaros piknikui, suneštiniam baliukui darbovietėje per Naujametį, ir visomis kitomis šventinėmis progomis. Labai skanu su riekute juodos duonos, ypač kuri yra su kalendros sėklomis. Užsigerti tinka rausvas, baltas putojantis arba muskatinis saldus vynas. Jei mišrainę pateiksite pusryčiams, užsigerti tiks saldi arbata su ctrinos griežinėliu.
Šiai mišrainei ruošti aš perku 0,5 kg maišą išlukštentų-virtų-šaldytų krevečių. Jas rėtuke gerai nuskalauju. Po to verdu lengvai pasūdytame vendenyje: po užvirimo dar pakunkuliuoju 3 min.; nukošiu ir palieku aušti kambario temperatūroje. Dar kartą apvirtos krevetės bus skanesnės, išliks ilgiau šviežios.
Konservuoti Peppadew pipirai - mano mėgstamiausi. Jie būna ryškios geltonos arba raudonos spalvos, mažulyčiai, apvalūs, lengvo aitrumo, marinuojami daugiau saldžiai negu sūriai. Jeigu tokių nerasite nusipirkti, naudokite bet kokias kitas marinuotas čiles, bet tada kartu pridėkite į mišrainę 1 arb. š. cukraus.
Paruošimas užtrunka 20 min. + laikymas šaldytuve 1-12 val. Išeiga apie 1,5 kg fantastiškos mišrainės.
Produktai:
- 1 arb. š. garstyčių sėklų
- 1 valg. Š. obuolių acto
- 500 g virtų krevečių
- 200 g salierų ( 4 ilgi stiebai)
- 1/2 citrinos
- 400 g (1 indelis) kukurūzų
- 200 g (1 indelis) Peppadew pipirų (arba kitokių marinuotų čilių + 1 arb. š. cukraus)
- 80 g (1 mažiukas) svogūno
- 4 valg. Š. majonezo
- 1/2 arb. š. druskos
- Garstyčių sėklas pamerkiame obuolių acte, mišinį paliekame brinkti 12 val. arba, jei nėr laiko, mažame indelyje virš liepsnos pakaitiname 1 min.
- Krevetes apverdame, nukošiame ir ataušiname kambario temperatūroje.
- Salierų kotus išvalome nuo plaušų. Svogūną, salierus ir Peppadew pipirus supjaustome labai smulkiai.
- Citrinos žievelę aptarkuojame. Išspaudžiame citrinos sultis.
- Dubenyje sumaišome visus ingredientus, pridedame citrinos žievelės tarkių, citrinos sulčių, majonezo, druskos. Išmaišome mišrainę ir paliekame šaltai maždaug 1 val. Skanaus!
Gaminau šią mišrainę vyro gimtadienio proga, tai super, visiems labai patiko. Ačiū už gerą receptą !!
AtsakytiPanaikintiSuper! Ką tik pasidariau ;) Labai labai skanu!
AtsakytiPanaikintiPabandeme karta ir dabar ivairioms progoms vis seimyna praso pagaminti sia misraine:) Fantastiskas skonis.
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta:)
Help! Niekur nėra peppadew. Kokios rūšies čiliukus pirkot? Bijau, kad nepapultų labai aštrūs.
AtsakytiPanaikintiPirkite smulkias konservuotas čiles; tokias, kokias rasite - kuo natūralesnes. Žiūrėkite, kad ingredientų sąraše nebūtų dažiklių ir kuo mažiau konservantų ir chemikalų. Čilėms konservuoti pakanka vien acto ir temperatūros. Pepadew čiliukės yra salstelėjusios. Tad jeigu jūsų pirkitinės čilės yra rūgščios, prieš naudojant jas šiai mišrainei, pasaldinkite jas tiesiog stiklainyje pora Valg. Š. cukraus, ir palaikykite šiame saldžiame marinate bent savaitę, kad jos skonio prisisunktų. Šiaip šiai mišrainei tinka ir šviežios čilės, kaip pvz. halapenjo (jalapeño) - žalios, vidutinio dydžio čilės. Jeigu tokias pasirinksite, tai tik pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite, joms jokių prieskonių netrūksta (nei druskos nei cukraus), jos puikios yra šviežios.
PanaikintiDėkui už receptą, svečiams patiko.
AtsakytiPanaikintiTačiau šis patiekalas mano šeimos vyriškosios pusės taip, kad jis taptų mūsų šeimyninės laimės dalimi, visiškai neveikia��