Sumuštiniai su maskarpone ir braškėmis skaniausi paruošti ant baltos kvietinės duonos, nepaskrudintos. Jeigu primygtinai mėgstate skrudintą duoną, tai prieš tepant maskarpone, būtinai sulaukite iki kol skrebučiai pilnai atauš, nes maskarponė šilumoje tyžta ir praranda savo nuostabų purumą. Aš patariu duoną skrudinti keptuvėje ir tik iš vienos pusės, o maskarpone tepti nekeptą visiškai šaltą duonos pusę.
1 porcijai užtenka 2 nedidelių sumuštinių - maskarpone sūros labai kaloringas, pasotina ilgam. Recepto išeiga 3 porcijos.
Produktai:
- 6 riekės baltos kvietinės duonos (kaip itališka filone arba pugliese)
- 3-4 valg. Š. tepamo mascarpone sūrio
- 5-6 tamsiai raudonos kietos braškės
- 1/2 arb. š. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
- Šaltas duonos riekes dosniai pertepame mascarpone sūriu, išdėliojame braškių griežinėlius, lengvai pabarstome cukrumi ir tuojau pat tiekiame į stalą.
- Šie sumuštiniai neapsakomai gerai tinka prie karštos kavos.
Braškės su riebiu varškės sūriu - tikrai niam. Jei tik ne ta nelemta laktozė, kasdien vagyčiau. O dabar vis ruošiuosi ir neprisiruošiu pabandyti bruschettų su braškėmis ir feta. Manau, irgi turėtų būti skanu :)
AtsakytiPanaikintiSvaitgalį vaikams pridariau tokių sumuštinukų pusryčiams...nespėjau apsisukti, o lėkštė tuščia...ačiū už nuostabų receptuką:)
AtsakytiPanaikinti