Pesto iš saulėje džiovintų pomidorų - tai raudonas, pomirodinės rūgštelės skonio, itališkai kvapnus užtepas. Labai skanu jo plonai užtepti ant prancūziškos bagetės riekutės - užkandžiui arba pusryčiams šalia kiaušinienės.
Recepte naudojami aliejuje paruošti saulėje džiovinti pomidorai, kartu su visu aliejumi, kuris prisotintas pomidorų aromato.
Saulėje džiovintų pomidorų pesto naudojamas:
- karštiems makaronams arba pastos patiekalams pagardinti,
- duonai, fokacijai ar skrebučiui užtepti,
- "Krok" skrebutyje su sūriu,
- picai pertepti,
- keptoms krevetėms paskaninti,
- vištienos troškiniui paskaninti,
- ant keptos žuvies gabaliuko,
- sriubose, ypač tose, kur yra makaronai ar baltos pupelės,
- prieš kepant įmaišius kiaušinienėje,
- su keptomis bulvėmis arba bulvių košėje...
Produktai:
- 1 indelis (280 g) saulėje džiovintų pomidorų, aliejuje
- 2 skiltelės česnako, pertrintos
- 1 maža sauja (10 g) šviežių prieskonių: baziliko lapelių, rozmarino, čiobrelio, raudonėlio - arba jų mišinio
- 20 g (1/3 stiklinės) tarkuoto "Parmezano" (Parmigiano-Reggiano) arba "Džiugo" sūrio
- 30 g (1/4 stiklinės) susmulkintų graikinių riešutų arba saulėgrąžų branduolių
Paruošimas:
- Patiekalui naudojamas visas indelis aliejuje konservuotų saulėje džiovintų pomidorų - su visu aliejumi ir dugne esančiais prieskoniais.
- Visus produktus sumalame maisto procesoriuje iki vientisos tyrės tirštumo.
- Mėgaujamės... Kas liko saugome sandariame indelyje, šaldytuve, iki 2-3 savaičių.
sveiki.labai skaniai gaminat.labai nuostabus pesto gavosi.
AtsakytiPanaikintiklausimas koks modelis jusu blenderio ?aciu
Čia nuotraukoje matosi - Cuisinart. Šiuo metu nusipirkau naują, plieno spalvos: Cuisinart - Mini-Prep Plus 3-Cup Food Processor.
Panaikinti