Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-29

Citrusų salotos

Šiam receptui paskta tapo Kalėdinių cukatų virimas, kai paliko galybė nuluptų greipfrutų, apelsinų ir citrinų. Iki Kalėdų buvo likę dar savaitė, tad sudėjau nuluptus citrusus į sandarų maišelį ir pakavojau šaldytuve. Na, o per Kalėdas šalia keptos mėsos citrusų salotos dera nuostabiai.

Pasirinkite kuo didesnę įvairovę citrusų, mano recepte aš apsiribojau 3 rūšimis, bet iš 5 rūšių salotos bus įspūdingesnės.

Produktai:
  • 2 greipfrutai
  • 5 mandarinai arba 2 apelsinai, geriau tiktų raudonieji
  • 1 citrina
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • 2 valg. Š. aliejaus, aš naudojau vynuogių kauliukų

Papildomi priedai, pasirinkite vieną arba du:
  • 1 valg. Š. smulkiai supjaustytų šviežių mėtų, peletrūno (tarragon) arba kalendrų (cilantro) lapelių
  • 1 valg. Š. susmulkintų pistacijų - gausis Marokietiškai
  • 1 valg. Š. džiovintų spanguolių arba razinų
  • 1 arb. Š. malto cinamono
  • 1 skiltelė česnako, kuo smulkiau supjaustyta arba sutraiškyta
Paruošimas:
  1. Citriną pjauname pusiau, išspaudžiame sultis.
  2. Nuo likusius citrusų nulupame žieveles, paliekame juos šaldytuve keletui valandų, mat nuo apdžiuvusių ir sušalusių citrusų žymiai lengviau nupjaustomos baltos membranos.
  3. Aštriu peiliu nupjaustome išorines baltas membranas iki sultingo minkštimo. Statmenai šerdžiai supjaustome vaisius 0,5 cm griežinėliais. Bepjaustant, peilio galiuku pašaliname visas sėklas. Kaitaliodami įvairių rūšių citrusų griežinėlius išdeliojame keliais sluoksniais ant lėkštės.
  4. Suplakame aliejų, citrinos sultis ir, jei pasirinkome, česnako tyrelę. Salotas pasūdome, apliejame paruoštu padažu, apibarstome pasirinktais priedais.
  5. Paruoštos citrusų salotos šaldytuve išlieka gražios ir šviežios 2-3 dienas.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą