Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-29

Silkių mišrainė

Silkių mišrainei įkvėpimo šaltiniai buvo trys: Norvegija, produktų skonis ir spalvos. Norvegai dažnai pateikia silkes derinyje su obuoliais arba net iš obuolio puselių išskaptuotuose krepšeliuose, kas man labai gražu, bet niekad nesiryžau tokiam dideliam darbui. O skonio ir spalvų kontrastas gaminant salotas bei mišraines,- tai juk pagrindinis šių patiekalų kūrimo principas. Ši mišrainė tinka Kūčių stalui.
Produktai: 
  • 300 g silkių filė, marinuotų arba sūdytų
  • 2 virtos bulvės
  • 1/2 stiklinės virtų pupelių 
  • 1 kietas obuolys
  • 1 valg. Š. citrinos sulčių arba obuolių acto
  • 2 pomidorai arba 2-3 rauginti agurkai, aš naudojau 15 vynuoginių pomidoriukų
  • 1/2 stiklinės marinuotų kelmučių arba voveraičių, nukoštų
  • 1/2 arb. š. švelnaus skonio garstyčių
  • 3 valg. Š. aliejaus
  • 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
  • druska, pipirai ir cukrus - pagal pageidavimą
Paruošimas:
  1. Jeigu obuolys pirktinis ir padengtas parafinu, nuskutame jo žievelę. Perpjovus obuolį į ketvičius, jį išvalome nuo sėklalizdžių, supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, apliejame citrinos sultimis arba actu.
  2. Maždaug 1-2 cm dydžio kubeliais supjaustome sikes, bulves, pomidorus arba agurkus. Stambesnius grybus pjaustome į 2-3 cm gabaliukus.  Dubenyje lengvai sumaišome silkes, visas daržoves, grybus ir pupeles, išskyrus svogūną.
  3. Puodelyje šakute suplakame garstyčias, aliejų ir prieskonius. Šiuo padažu apliejame mišrainę. Pabarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnų laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą