Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-29

Ispaniška pupelių mišrainė

Ispanijos virtuvės paprastas kasdieniškas valgis; tinka pasninkui / detoksikacijai, o pateiktas gražiame dubenyje tampa patiekalu šventiniam stalui, kaip pvz. Kūčioms. Ispaniška pupelių mišrainė puikiai tinka kaip garnyras šalia kepsnių. Aš ruošiu šį patiekalą dažnokai, nes jis sėkmingai išlieka šviežias visą savaitę tupėdamas šaldytuve, visad geriau jaučiuosi, kai žinau jog grįžusi alkana šeima turės greitą ir sveiką užkandį. Mišrainė labai tinka panaudoti "Studentiškame Burrito".
Recepto šaltinis: kulinarinis maestro Jacques Pépin.

Produktai:
  • 2 skardinės baltųjų pupelių, nukoštų, arba 2 stiklinės virtų baltų pupelių
  • 1/4 svogūno, smulkiai supjaustyto (supjausčius turi gautis 1/3 stiklinės)
  • 2 valg. Š. smulkiai supjaustytų petražolių
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta
  • 1/2 arb. š. dižono garstyčių (jeigu garstyčios saldžios, dėkite 1 arb.š.)
  • 1 valg. Š. citrinų sulčių
  • 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arb. š. cukraus
  • druskos ir piprų pagal skonį
  • 1 kuokštas laiškinio česnako - nebūtinai
Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišome pupeles, smulkiai supjaustytą svogūną ir petražoles.
  2. Puodelyje suplakame citrinos sultis, garstyčias, aliejų ir prieskonius. Apliejame mišrainę ir lengvai pamaišome. Apibarstome smulkiai supjaustytu laiškiniu česnaku.
  3. Pateikiame su duonos riekute arba skrebučiu.

      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą