Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-19

Kiaušiniuotas skrebutis

Man šis patiekalas yra "palikusios vakarykštės duonos gelbėjimas", tačiau tai nereiškia, jog jis stokoja prašmatnumo. Kiaušiniuotas skrebutis paplitęs už Prancūzijos ribų, bet su Prancūzija susijusiu pavadinimu "French Toast", o Rusijoje jis vadinamas "гренки" ir žinomas nuo neatmenamų laikų. Aš manau taip: jeigu paruošimui naudosite kvietinį batoną - tai patiekalas bus rusiškas, o jeigu prancūzišką bagetę (baguette -pranc.), tai patiekalas bus prancūziškas. Esu sėkmingai išbandžiusi ir itališką recepto variantą su filone, žydišką su challah ir kt. Svarbu, kad naudojama duona būtų kuo baltesnė, gali būti padžiuvusi, bet pasiduodanti raikymui.

Aprašyto kiekio užteks 1 alkanam arba 2 pusiau alkaniems asmenims. Paruošimui reikia turėti nesvylamą keptuvę.
Produktai:
  • 200 g kvietinės duonos
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 (125 ml) stiklinės pieno arba grietinėlės
  • 2 valg. Š. aliejaus arba sviesto

Prieskoniai mirkalui, pagal pasirinkimą: 
  • 1/2 arb. š. vanilės
  • 1/4 arb. š. cinamono
  • 1/4 arb. š. druskos 
  • 1/2 valg. Š. apelsinų likerio
Priedai pateikimui, pagal pasirinkimą:
  • 2 valg. Š. klevų sirupo
  • 100 g uogų
  • 1 bananas
  • 100 g fermentinio arba mascarpones sūrio
  • 1 valg. Š. cukraus, rudo arba balto
  • 1 arb. š. cukraus pudros
  • 50 ml. skystos uogienės, ypač tinka vyšnių
Paruošimas:
  1. Gilioje lėkštėje suplakame kiaušinius su pienu ir, jeigu pasirinkote, prieskonius. Suraikome duoną.
  2. Virš vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitiname aliejų. Duonos riekutes įmerkiame į kiaušinio mišinį, po 30-60 sek. apverčiame. Duona turi prisisunkti skysčio, bet neprarasti savo stangrumo, nesubyrėti. 
  3. Kepame skrebučius maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
  4. Pateikiame su vienu iš pasirinktų priedų. 
Patarimai: 
  • Uždėję ant iškepusio skrebučio gabalėlį fermentinio sūrio ir toje pačioje keptuvėje po dangčiu dar pakaitinę 1-2 minutes, turėsite puikų užkandį saldumynų vengėjams, kuris tiks ir prie alaus.
  • Jeigu vengiate naudoti riebalų, galite išsikepti skrebutį orkaitėje ant blėkutės. Kepimas užtruks 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą