Aprašyto kiekio užteks 1 alkanam arba 2 pusiau alkaniems asmenims. Paruošimui reikia turėti nesvylamą keptuvę.
Produktai:
- 200 g kvietinės duonos
- 2 kiaušiniai
- 1/2 (125 ml) stiklinės pieno arba grietinėlės
- 2 valg. Š. aliejaus arba sviesto
Prieskoniai mirkalui, pagal pasirinkimą:
- 1/2 arb. š. vanilės
- 1/4 arb. š. cinamono
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/2 valg. Š. apelsinų likerio
- 2 valg. Š. klevų sirupo
- 100 g uogų
- 1 bananas
- 100 g fermentinio arba mascarpones sūrio
- 1 valg. Š. cukraus, rudo arba balto
- 1 arb. š. cukraus pudros
- 50 ml. skystos uogienės, ypač tinka vyšnių
- Gilioje lėkštėje suplakame kiaušinius su pienu ir, jeigu pasirinkote, prieskonius. Suraikome duoną.
- Virš vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitiname aliejų. Duonos riekutes įmerkiame į kiaušinio mišinį, po 30-60 sek. apverčiame. Duona turi prisisunkti skysčio, bet neprarasti savo stangrumo, nesubyrėti.
- Kepame skrebučius maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
- Pateikiame su vienu iš pasirinktų priedų.
- Uždėję ant iškepusio skrebučio gabalėlį fermentinio sūrio ir toje pačioje keptuvėje po dangčiu dar pakaitinę 1-2 minutes, turėsite puikų užkandį saldumynų vengėjams, kuris tiks ir prie alaus.
- Jeigu vengiate naudoti riebalų, galite išsikepti skrebutį orkaitėje ant blėkutės. Kepimas užtruks 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą