Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-17

Ananaso žiedas (kepti nereikia)



Prieš šimtmetį ananasas europiečiams buvo retenybė, ypatingas vaisius; juo vaišindavo tik išskirtinius svečius, ananaso vaizdai puošdavo pastatų fasadus taip demonstruodami šeimininkų turtą ir svetingumą. Šiandien - tai visiems prieinamas vaisius, vertinamas dėl savyje talpinamų vitaminų (A, B, C, E), prieš-uždegiminio, virškinimą reguliuojančio poveikio.

Kulinaro Jacques Pepin pavyzdžio įkvėptas skaisčiai geltonas žiedas su baltu burbulu viduryje - tai puikus užbaigimas sočiam baliukui. Lengvas, kupinas tropikų kvapo desertas bus populiarus netgi saldūmynų vengėjų tarpe. Jeigu perkate ananasą, rinkitės didelį, be pūvimo dėmelių, be vyno kvapo. Visiškai žalias ananasas, paliktas virtuvėje ant stalo, prinoksta  per 1-2 savaites ir tarnauja kaip puošmena. Neprinokęs ananasas turi nuodingų savybių. Vieno ananaso turėtų užtekti 8-12 asmenų.



Produktai:
  • 1 didelis prinokęs ananasas
  • 2 valg. Š. skysto medaus
  • 30 ml. tamsaus romo, aš naudoju Bacardi
  • 1 žalioji citrina
  • 200 g mascarpone sūrio


 
Paruošimas:
  1. Nupjauname ananaso viršūnę ir apačią. Peiliu nupjaustome žievę aplink, truputis rudų akučių gali palikti - jos yra valgomos. Visas žieves išmetame.
  2. Peiliu skeliame ananasą išilgai į keturias dalis, išpjauname šerdį. Ananaso šerdį supjaustytome plonais šiaudeliais ir pateikiame kaip puokštę stiklinėje. Tokie ananaso šiaudeliai valgomi pirštais kaip užkandis, naudojami gėrimuose pamaišymui arba tinka "Žiuljeno" salotoms paruošti.
  3. Ananaso puseles supjaustome 1 cm storio riekutėmis, sudedame į platų dubenį, tolygiai apiberiame žaliais citrinos žievelės tarkučiais, apliejame medaus, romo ir citrinos sulčių mišiniu. Paliekame šaltai marinuotis apie 1 val.
  4. Pateikiame ananaso skilteles mažoje lėkštelėje sudėję į žiedą, kurio centre šaukštu įsodiname maskarponės sūrio rutuliuką. Viską apliejame dubenyje susidariusiomis marinato sultimis.

Ananaso šerdies šiaudeliai - puošmena gėrimams.
Ananasas marinuojasi.
Ši lėkštelė jau pasiruošusi keliauti į stalą.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą