Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-17

Silkė su morkomis ir pomidorų tyre


Tai mano firminis Kūčioms ruošiamos silkės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, netgi jeigu silkė neypatingai puiki. Patiekalas tinka šalia karštų virtų bulvikių.
Produktai:
  • 300 g silkės file, be skysčio, arba 1 didelė silkė
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 5 morkos
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 valg. Š. pomidorų pastos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis malto cinamono - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Svogūną smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname svogūną, pasūdome, papipiriname. Pridedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 min, kol morkos šiek tiek paruduos. Pridedame pomidorų pastos, cinamono, išmaišome, dar pakepiname 3-5 min, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
  3. Išdarinėjame silkę, silkų file supjaustome 1-2 cm kubeliais.
  4. Silkių gabaliukus sumaišome su ataušinta tyre, paliekame 12 val. šaldytuve skoniams persisunkti.
  5. Papuošimui tinka keletas gražesnių silkės gabaliukų, petražolių lapeliai, citrinos griežinėliai.

      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą