Tai mano firminis Kūčioms ruošiamos silkės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, netgi jeigu silkė neypatingai puiki. Patiekalas tinka šalia karštų virtų bulvikių.
Produktai:
- 300 g silkės file, be skysčio, arba 1 didelė silkė
- 100 ml augalinio aliejaus
- 5 morkos
- 1 didelis svogūnas
- 4 valg. Š. pomidorų pastos
- 1/2 arb. š. druskos
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelis malto cinamono - nebūtinai
- Svogūną smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname svogūną, pasūdome, papipiriname. Pridedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 min, kol morkos šiek tiek paruduos. Pridedame pomidorų pastos, cinamono, išmaišome, dar pakepiname 3-5 min, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
- Išdarinėjame silkę, silkų file supjaustome 1-2 cm kubeliais.
- Silkių gabaliukus sumaišome su ataušinta tyre, paliekame 12 val. šaldytuve skoniams persisunkti.
- Papuošimui tinka keletas gražesnių silkės gabaliukų, petražolių lapeliai, citrinos griežinėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą