Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-12-21

Silkių sumuštiniai


Silkių sumuštiniai - tai lengvai ir greitai paruošiamas užkandis šventiniam stalui, tačiau dėl savo paprastumo bei malonaus skonio mano namuose jis tapo kasdieniniu valgiu. Aš pasidarau šių sumuštinių, kai tik staiga labai užsimanau silkės ir galiu kentėti be jos lygiai 3 minutes. Mažas stiklainiukas su švediška marinuota silke mano šaldytuvo gilumoje visada atrandamas.
Jeigu gaminsite šį patiekalą Kūčioms, naudokite veganišką majonezą, t.y. be kiaušinio ir pieno produktų.
Produktai:
  • 6 riekutės prancūziškos begtės (baguette - pranc.) arba kitokios kvietinės duonos
  • 1 valg. Š. majonezo arba veganezo
  • 1 pomidoras
  • 6 gabalėliai marinuotos arba sūdytos silkės filė (filet - pranc.), maždaug 2x2 cm dydžio
  • 6 petražolių lapeliai
Paruošimas:
  1. Labai karštoje orkaitėje arba tosteryje 4-5 min. paskrudiname duoną.
  2. Pomidorą statmenai jo akutei supjaustome apvaliais griežinėliais.
  3. Ant duonos riekučių užtepame majonezo arba veganezo, uždedame griežinėlį pomidoro, sikės filė gabalėlį ir papuošiame petražolės lapeliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą