Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-09-18

Ananasas marinate


Šis desertas savo esme panašus į mano anksčiau pateiktą "Ananaso žiedą", tik šiek tiek supaprastintas, jame nėra alkoholio, jis patiks mažiems vaikučiams ir tiks pateikti per "švediško stalo" vakarėlį. Marinuotas ananasas mažiau erzina liežuvį, sultingesnis ir skanesnis nei šviežio ananaso gabalėliai.
Išeiga maždaug 10 porcijų.
Produktai:
  • 1 didelis prinokęs ananasas
  • 2 valg. Š. skysto šviesaus medaus (akacijų arba liepžiedžių)
  • 1 žalioji citrina
  • 1/2 geltonos citrinos
Paruošimas:
  1. Nutarkuojame citrinų žieveles, išspaudžiame sultis. 
  2. Nupjauname ananaso viršūnę ir apačią. Peiliu nupjaustome žievę aplink, truputis rudų akučių gali palikti - jos yra valgomos. Visas žieves išmetame.
  3. Peiliu skeliame ananasą išilgai į aštuonias dalis, išpjauname šerdį. (Ananaso šerdies "šiaudeliai" tinka valgyti pirštais kaip užkandis, gėrimuose pamaišymui arba  "Žiuljeno" salotoms.)
  4. Ananaso aštuntadalius supjaustome 1 cm storio riekutėmis, sudedame į platų dubenį, apiberiame citrinų žievelių tarkiais, apliejame medaus ir citrinų sulčių mišiniu, gerai išmaišome. Paliekame šaltai marinuotis apie 1 val.
  5. Pateikiame dideliame dubenyje su samtuku. Dugne susikaupęs marinatas- pats skanumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą