Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-05-15

Uogų salotos

Spalvingas desertas, populiarus ne tik per vaikiškus baliukus, bet ir per suaugusių pobūvius. Šiais laikais uogos prieinamos ištisus metus, todėl "Uogų salotas" galima paruošti netgi Kalėdoms. Patiekalas paruošiamas per 10 minučių; užtenka 6-20 žmonių, priklausomai nuo kiekio kitų desertų pateiktų ant stalo. Čia svarbu turėti gražų indą atitinkantį ruošiamo patiekalo dievišką skonį.

 Sudėtis
  • 1 valg. Š. smulkaus cukraus
  • 500 g šviežių braškių
  • 200 g aviečių
  • 100 g mėlynių
  • 200 g gervuogių
Paruošimas
  1. Peiliu nupjaustome braškių kotelius bei baltas ir žalsvas uogų dalis. Atskirai kiekvieną grupę uogų nuplauname rėtuke po šalto vandens srove, nuvarviname, nusausiname išdėję ant popierinio rankšluosčio.
  2. Stambias braškes supjaustome vieno kąsnio didumo gabalėliais. Pjaustant išilgai, gabalėliai bus širdutės formos ir atrodys patraukliau. Braškes pabarstome cukrumi ir lengvai išmaišome. Paliekame kambario temperatūroje 3-5 min. kol išsiskirs sultys.
  3. Į braškes sudedame mėlynes ir gervuoges, lengvai išmaišome, kad visos uogos pasidengtų braškių sultimis. Beriame uogas į dailų dubenį, paviršių pabarstome avietėmis, dabar nemaišome, nes avietės gali subyrėti.
  4. Uogų salotas pateikiame desertinėse vazelėse su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais, lėkštelėse ant biskvito riekės, pusryčiams su blynais.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas5/26/2010

    Nuostabiai skanu!!!!!
    o svarbiausia taip paprasta,kad net man, tinginciai daryti valgyti, labai paprasta.
    o vaikai kaip megsta!!!!!!
    skaidra

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas6/14/2010

    Kaip paprasta! Aš naudojau kitokias uogų proporcijas, bet vistiek labai gerai gavosi. Ačiū!
    Lina

    AtsakytiPanaikinti