Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2010-05-17

Salotos "Ožkos riešutėliai"

Šios salotos užtrunka apie 15 min. pasigaminti; pagal mano standartus - tai ilgas laikas, todėl jas priskiriu prie ypatingoms progoms tinkačių kategorijos. Jos geriausiai tinka su aviena arba jautiena ir su paskrudintos ciabatta itališkos duonos riekute. Salotų ruošime svarbu visas dalis pateikti maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais, ne plonesniais kaip 4 mm, kad būtų lengva pasmeigti šakute.
Aprašyto kiekio turi užtekti dviems. 

Sudėtis:
  • 100 g šviežių salotų (aš naudojau "red corral" ir "green corral" lapelius)
  • 100 g ožkos sūrio (tokio minkšto, būna parduodamas cilindro formos pakuotėse)
  • 1 kieta kriaušė
  • 1/8 svogūno galvos - nebūtinai
  • 1/2 stiklinės smulkiai kapotų migdolų arba graikinių riešutų
  • 1 valg. Š. džiovintų saldintų spanguolių, vyšnių arba granatų sėklų
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. Š. balzamiko acto
  • 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
  1. Salotų lapelius nuplauname, nuvarviname ir nusausiname (popieriniu rankšluosčiu arba išsukame salotų džioviklyje). Nelamdant suplėšome vieno kąsnio didumo šmoteliais.
  2. Arbatiniu šaukšteliu kabiname ožkos sūrį, tarp delnų suformuojame kamuoliukus ir juos ridename riešutuosna. Tai ilgiausiai užtrunkanti ruošos dalis, gerai jeigu turite mažųjų pagalbininkų.
  3. Kriaušę pjauname į ketvirčius, kotą ir sėklalizdžius pašaliname. Kriaušę supjaustome vieno kąsnio didumo kubeliais.
  4. Svogūną pjaustome 4-5 mm platumo, 3-4 cm ilgio skiltelėmis.
  5. Viską dedame į platų dubenį ir rankomis sumaišome, pabarstome uogom, pasūdome ir papipiriname.
  6. Puodelyje šakute suplakame aliejų ir actą iki emulsijos (vientisas skystys). Šios emulsijos plona srovele apliejame salotas. Skanaus!

1 komentaras:

  1. Anonimiškas5/17/2010

    Kazka panasaus esu ragavusi restorane, tik ten ozkos suris buvo praskydes toks, ismozotas po salotas. Su riesutais apvolioti labai gerai sugalvota. Reikes siandien pabandyti pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti