Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-10-15

Rudeninis obuolių įdaras




Šis patiekalas gali būti panaudotas pyrago įdarui, pvz. su kapota tešla, arba galima jį valgyti iš stiklinėlės, po plaktos grietinėlės kepure arba su vanilinių ledų burbulu. Recepto privalumai: 
  • žaibiškai paruošiamas desertas, 
  • gera proga sunaudoti rudeninį obuolių perteklių, 
  • receptui naudojami prieskoniai - tai vaistai nuo rudeninių virusų. 
Obuoliai išvoliojami cukraus ir prieskonių mišinyje ir lengvai pakepiname sviestuke, viduje obuoliai lieka kieti, tik iš išorės pasidengia suminkštėjusia karamelizuota plėvele. Labai skanu! Aš galiu valgyti šį patiekalą ryte puryčiams - prie kavos, dieną pietums - su varške ar jogurtu, o vakare kaip prašmatnų desertą - su vaniliniais ledais.

Vaikai labai noriai valgo šitą  patiekalą, o svarbiausia - mažiau jiems varva nosytės.

Paruošimui reikia turėti didelį dubenį, didelę keptuvę, mentelę. Išeiga: įdaras 2 pyragams arba 8 desertai stiklinėse.
Ingredientai:


Paruošimas:
  1. Obuolius supjaustome ketvirčiais, pašaliname sėklalizdžius ir kotelius. Dabar obuolius supjaustome 2 cm kubeliais.
  2. Dubenyje sumaišome cukrų su kitais prieskoniais. Beriame obuolių kubelius ir viską gerai išmaišome, kad obuolių gabalėlių šoneliai pasidengtų prieskoniais. Paliekame 10 min. skoniams persisunkti.
  3. Virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Beriame obuolius ir kepame juos nuolat vartant mentele apie 3-5 min. Obuolių sultys turi sutirštėti, obuolių kubeliai turi pasidengti lipnia ruda plėvele. Obuolių kubeliai turi išlikti kieti.
  4. Tiekiame į stalą ar naudojame pyrago įdarui tuojau pat, arba atšaldžius - priklausomai kaip reikalauja receptas. 
















Pabaigai mano dukrelė visus jus kviečia pasiklausyti rudos ir rudeniškos dainos "Ką sako lapė?"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą