Šis patiekalas gali būti panaudotas pyrago įdarui, pvz. su kapota tešla, arba galima jį valgyti iš stiklinėlės, po plaktos grietinėlės kepure arba su vanilinių ledų burbulu. Recepto privalumai:
- žaibiškai paruošiamas desertas,
- gera proga sunaudoti rudeninį obuolių perteklių,
- receptui naudojami prieskoniai - tai vaistai nuo rudeninių virusų.
Vaikai labai noriai valgo šitą patiekalą, o svarbiausia - mažiau jiems varva nosytės.
Paruošimui reikia turėti didelį dubenį, didelę keptuvę, mentelę. Išeiga: įdaras 2 pyragams arba 8 desertai stiklinėse.
Ingredientai:
- 6 - 8 vnt. (1 kg) obuoliai
- 2 Valg. Š. rudo cukraus
- žiupsnelis (1/8 arb. š.) druskos
- 1/2 Valg. Š. "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinio
- 2 Valg. Š. "Ghi" arba lydyto sviesto
Paruošimas:
- Obuolius supjaustome ketvirčiais, pašaliname sėklalizdžius ir kotelius. Dabar obuolius supjaustome 2 cm kubeliais.
- Dubenyje sumaišome cukrų su kitais prieskoniais. Beriame obuolių kubelius ir viską gerai išmaišome, kad obuolių gabalėlių šoneliai pasidengtų prieskoniais. Paliekame 10 min. skoniams persisunkti.
- Virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Beriame obuolius ir kepame juos nuolat vartant mentele apie 3-5 min. Obuolių sultys turi sutirštėti, obuolių kubeliai turi pasidengti lipnia ruda plėvele. Obuolių kubeliai turi išlikti kieti.
- Tiekiame į stalą ar naudojame pyrago įdarui tuojau pat, arba atšaldžius - priklausomai kaip reikalauja receptas.
Pabaigai mano dukrelė visus jus kviečia pasiklausyti rudos ir rudeniškos dainos "Ką sako lapė?"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą