Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-10-19

Sveikuoliškos kopūstų ir žalumynų salotos



Šios salotos buvo pagamintos netyčia, tuštinant po baliaus šaldytyvą, o rezultatas tiek patiko visai šeimai, jog nutariau jį įamžinti, kad ataityje vėl pasigaminčiau. Be to, gal ir kitiems patiks šis mano ekperimentas. Mano sukurtos "Sveikuoliškos salotos" turėtų tikti Kūčioms ir Kalėdoms, mat jose dominuoja žalia ir raudona spalvos. Raudoną papriką salotose galima keisti spanguolėmis.

Sūnaus gimtadienio šventinių patiekalų puošimui turėjau prisipirkusi puokštes krapų, petražolių, baziliko, česnakinio svogūno, dėžutę šviežių daigų "Cikorijų laiveliams". Turėjau palikusių paprikų nuopjovų nuo "Krevečių užkandai" ruoštų kiautelių. Teko pridėti tik žiuljenuotos 1/4 kopūsto galvos, viską aplieti vinegreto padažu (aliejus+rūgštis) ir voilà!

Visi ingredientai sveikuoliški. Kopūsto šiose salotose yra maždaug tiek pat, kiek kitų ingredientų bendrai paėmus. Tad kopūsto skonis nedominuoja. Kopūstas salotoms suteikia traškumo, masės, o skonį sukuria žalumynai ir padažas. Paprika - tai saldumo gaidelė. jeigu vietoj paprikos naudosite spanguoles, tai kartu į salotas įberkite 1 arb. š. cukraus.

Produktai: 

  • 300 g kopūsto (1/4 galvos) - supjaustyto šiaudeliais 
  • 1-2 vnt. cikorinių salotų, supjautytų šiaudeliais - nebūtinai
  • 100 g žirnelių arba pupelių daigų
  • 50-80 g kuokštas petražolių - susmulkintų kartu su minkštais jų koteliais
  • 50-80 g kuokštas krapų - susmulkintų kartu su minkštais jų koteliais
  • 20 g kitų šviežių žolinių prieskonių: baziliko, šalavijo, čiobrelio, raudonėlio... - nebūtinai 
  • 50-80 g česnakinių svoguniukų arba žaliųjų svogūnų laiškų
  • 1 vnt. saldi paprika (geltona, oranžinė arba raudona) - išvalyta nuo sėklų ir susmulkinta
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1 Valg. Š. čilių marinato
  • 1 Valg. Š. žaliosios ar geltonosios citrinos sulčių, arba obuolių acto
  • 2 Valg. Š. vynuogių kaulių ar kitokio sveikuoliško aliejaus, aš naudojau kanapių ir juodgrūdės aliejų mišinį

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Paliekame šaldytuve skoniams persisnkti bent 15 min. Mėgaujamės. 
  2. Šios salotos šaldytuve išlika šviežios iki 2 dienų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą