Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Etiketės
abrikosai
Afganistanas
Afrika
agurkas
agurotis
Airija
alyvuogės
Amerika
ananasas
Anglija
antis
apkepas
arbūzas
Argentina
Armenija
Artimųjų Rytų
artišokai
Australija
Austrija
aviena
avižos
Avokadas
Azerbaidžanas
baklažanas
BALTA
Baltarusija
bananas
batatas
BE GLITIMO
BE KIAUŠINIO
Belgija
biskvitas
blynai
Bosnija
Brazilija
brokoliai
bulvės
burokėliai
citrusai
cukinijos
Čekija
česnakas
daigai
Danija
duona
EGZOTIKA
EKOLOGIJA
Filo tešla
fusion
GELTONA
Graikija
granatas
gražgarstės
grybai
grietinė
GRILIS lauke
Gruzija
Havajai
imbieras
Indija
info
Iranas
Ispanija
Italija
Izraelis
Japonija
jautiena
Jemenas
jogurtas
jūros gyviai
kakava
kalafioras
kalakutiena
KALĖDOS
kalmarai
Kanada
Kapota tešla
kaštonai
kepiniai
kiauliena
kiaušinis
Kinija
kokosai
kopūstas
krabai
krapai
krevetės
kriaušės
Kruopos
KŪČIOS
KŪDIKIAMS
kukurūzai
kumpis
Lenkija
Libanas
Lietuva
mangas
Meksika
mielinė tešla
moliūgas
morkos
obuoliai
Olandija
ORANŽINĖ
PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI
PAGARDAI
Pakistanas
pankolis
papaja
pasta
pastarnokas
persikai
Peru
pica
pienas
pipirai ir paprikos
pomidoras
Portugalija
Prancūzija
Puerto Rico
pupelės
rabarbarai
RAUDONA
RAW
ridikai
riešutai
ryžiai
Rumunija
Rusija
salieras
silkė
Sirija
skvošas
slyvos
Slovakija
Slovėnija
SLUOKSNIUOČIAI
sluoksniuota tešla
sumuštiniai
sūris
SVEIKATA
svogūnai
šerniena
Škotija
šparagai
špinatai
Švedija
Tailandas
Turkija
Ukraina
uogos
Urugvajus
VAIKŲ PAGEIDAVIMAI
varškė
veganams
vegetarams
VELYKOS
Vengrija
veršiena
Viduržemio
vynuogės
vištiena
Vokietija
ŽALIA
žalumynai
žąsis
žirniai
žuvis
2013-10-15
"Rudeninio kvapo" prieskonių mišinys
Visi čia naudojami prieskoniniai ingredientai - tai priešvirusiniai vaistai. O kartu sumaišius - nepaprastai skanus ir kvapnus prieskonių mišinys. Rekomenduoju pasigaminti "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinį. Jo atitikmuo yra "Pumpkin Pie Spice" - su muškatu, bet man maniškis skanesnis. "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinys naudojamas kepant moliūgo, karijų riešutų (Pecan Pie - angl.) ar obuolių pyragus, pabarstymui ant kapučino kavos, karamelizuojant riešutus, daržovių troškiniuose, su pasta (makaronais) ir kedrų riešutų-moliūgo padažu, su blyneliais ir sklindžiais, ant varškės ar kepinto balto sūrio, ant išspogdintų kukurūzų, aplietų tirpintu sviestuku, ir kitur...
Prieskoninio mišinio paruošimui aš naudoju pirktinius jau sumaltus ingredientus, bet jeigu turite kavamalę, galite susimalti gabalinius ingredientus. Po to išvalome kavamalę nuo kvapų joje sumaldami saują ryžių.
Ingredientai:
4 Valg. Š. malto cinamono
1 Valg. Š. imbiero miltelių
1 Valg. Š. sausų citrinos žievelių miltelių
1 arb. š. maltų gvazdukėlių (cloves -angl.)
1 arb. š. sausų kardamono miltelių
Paruošimas:
Visus ingredientus sumaišome ir saugome sandariame indelyje.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą