Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-10-15

"Rudeninio kvapo" prieskonių mišinys


Visi čia naudojami prieskoniniai ingredientai - tai priešvirusiniai vaistai. O kartu sumaišius - nepaprastai skanus ir kvapnus prieskonių mišinys. Rekomenduoju pasigaminti "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinį. Jo atitikmuo yra "Pumpkin Pie Spice" - su muškatu, bet man maniškis skanesnis.  "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinys naudojamas kepant moliūgo, karijų riešutų (Pecan Pie - angl.) ar obuolių pyragus, pabarstymui ant kapučino kavos, karamelizuojant riešutus, daržovių troškiniuose, su pasta (makaronais) ir kedrų riešutų-moliūgo padažu, su blyneliais ir sklindžiais, ant varškės ar kepinto balto sūrio, ant išspogdintų kukurūzų, aplietų tirpintu sviestuku, ir kitur...

Prieskoninio mišinio paruošimui aš naudoju pirktinius jau sumaltus ingredientus, bet jeigu turite kavamalę, galite susimalti gabalinius ingredientus. Po to išvalome kavamalę nuo kvapų joje sumaldami saują ryžių.

Ingredientai:
4 Valg. Š. malto cinamono
1 Valg. Š. imbiero miltelių
1 Valg. Š. sausų citrinos žievelių miltelių
1 arb. š. maltų gvazdukėlių (cloves -angl.)
1 arb. š. sausų kardamono miltelių

Paruošimas:

Visus ingredientus sumaišome ir saugome sandariame indelyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą