Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-12-06

Kalakutienos mišrainė "Po baliaus"

Kasmet Padėkos Dienai gaunu kepti kalakutą, ir kasmet po baliaus ruošiu kalakuto mišrainę. Jau prieš šventę pirkdama kalakutą, pasirūpinu kad turėčiau ir kalafiorą. Nes šių dviejų padarų derinys, mano nuomone, yra labai tinkamas. Mano patyrimu, netgi po labai gausaus pobūvio ant kalakuto kaulų palieka nemažai mėsos, kurios niekas viešai pirštais juk nerakinėja. Tad vakare, po baliaus, kai tik visi mano atidirbę indai jau maudosi plovyklėje, aš sau ramiai sėdžiu ir švariomis rankomis nuo kalakuto griaučių nuskabau visus mėsos likučius. Susmulkinu stambesnius gabalėlius peiliu, sumaišau su majonezu, kad nedžiūtų per naktį, ir einu miegot. O ryte tik pridedu likusius reikiamus ingredientus ir va žiūrėk: turime šventiškus pusryčius.

Kalakutienos mišrainė puikiai išsilaiko šaldytuve 4-7 dienas "kaip nauja". Ją valgome ne tik pusryčiams su sumuštiniais, bet ir netikėtam alkiui ištikus vidury dienos/nakties.

Man labai sunku tiksliai nusakyti, kokie turi būti ingredientų kiekiai, tačiau maždaug kalakutienos mėsos turi būti trečdalis visos mišrainės masės.
Produktai:
  • maždaug 0,5 kg kalakutienos mėsos, keptos arba virtos
  • 4-5 Valg. Š. majonezo
  • 2-3 vnt. virtos arba keptos morkos (kurios palieka nuo kalakuto recepto) - nebūtinai
  • 1/2 kalafiorio (300 g)
  • 1 indelis (400 g) konservuotų kukurūzų arba žirnelių
  • 4-6 vnt. marinuoti agurkai
  • kuokštas šviežių petražolių (tos kurios paliko nuo patiekalų papuošimų) - nebūtinai
  • 150-200 g žalių svogūnų laiškų 
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
  1. Kalakutieną smulkiai supjaustome, išmaišome su majonezu ir paliekame šaltai 15 min. -12 val.
  2. Smulkiai supjaustome šviežią kalafiorą, petražoles, raugintus agurkus ir svogūnus.
  3. Dubenyje sumaišome visus ingredientus. Ragaujame, sūdome ir pipiriname pagal savo nuožiūrą.
  4. Pateikiame su paskrudinta daugiagrūdės duonos riekele, prie karštos arbatos.

4 komentarai:

  1. Na, kam kaip patinka. Apsiperku ekologiško maisto krautuvėse, italų, lenkų, rusų, rumunų delikatesų krautuvėlėse (kurios yra šalimais), vietinių ūkininkų turgeliuose ir dideliuose supermarketuose. Amerkos įvaizdis dažnai žmonėms asocijuojasi su riebiais "ružavos masės" hamburgeriais ir hot-dogais, mūsų šeimoje mes tokiių dalykų labai retai valgome - nebent laukiant skrydžio aerouoste, badui ištikus ir kai nėra kito pasirinkimo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi žaviuosi Tavo sugebėjimu JAV maitintis kitaip. Aš Pancūzijoje silkės normalios negaliu nusipirkti, visa tik rūkyta arba saldi, o Tu rašai fantastiškus patiekalus tebunie ir sovietinius, bet juk tada mes labai natūraliai maitinomės: pienas surūgdavo, vištos gal ir mėlynos, bet savo skonio, ne taip kaip dabar nežinai ką valgai ir nuo ko storėji:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Amerikoje labai populiarios mišrainės, "deli" skyriuose suprmarketuose raibuliuoja vištiena su salieru, kiaušinis su majonezu, pasta su pomidorias, grybai su baklažanu ir t.t. Amerikiečiai pietų pertraukos metu iš darbo išlėkę perka bandelę ir dubenėlį vienos iš mišrainių. Tik deja dažnai tos mišrainės panašaus skonio, kaip Maximos "gardėsiai", nepalyginsi su naminės gamybos valgiais. Man salotos ir mišrainės - tikras gėris, nieko bendra neturintis su Sovietine sistema. O atradusi gerą receptą, kuriame nieko netrūksta, t.y. mėsa, daržovės, prieskoniai, rūgštumas ir aštrumas tarpusavy gerai dera - dalinuosi juo savo tinklaraštyje, manau jog pravers ideologijų nepaveiktiems gero skonio gurmanams :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šiame įraše "anoniminis" komentatorius pašalino savo įrašus, tad mano ir Odetos pasisakymai visiškai prarado prasmę. "Anonimas" pavadino šį receptą "Sovietiniu" ir pasijuokė maždaug: "nabagė Segebutė netgi Amerikoje gyvendama maitinasi kaip ubagė".

    AtsakytiPanaikinti