Meksikietiškas omletas su marinuotomis "Pimento" čilėmis ir marinuotais česnakų stiebais (Черемша - rus.) |
Mano šaldytuve visad yra salsos: arba mano pačios pasigamintos, arba pirktinės, visad yra kiaušinių, pieno - privalau turėti sūnui, na koks sūrgalis irgi atsiranda. Žemiau aprašytų machinacijų rezultate iš to visko pasigaminu purų, sultingą, nuolat įdomiai skirtingo skonio ir aromato patiekalą. Dažnai jį sumąstau savaitgalio pusryčiams, o kartais jį ir vakarienei pasiruošiu, kai skrandis reikalauja kažko lengvo.
Šiam patiekalui nereikia nei druskos, nei pipirų, stipresnius skonius suteikia salsa ir sūris, o švelnumą palaiko kiaušinio plakinys.
Paruošimui reikia turėti nedidelę keptuvę, tinkančią kepimui orkaitėje, rankinį blenderį, nedidelį dubenėlį. Išeiga 1 porcija.
Produktai:
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 2 vnt. kiaušiniai
- 2 Valg. Š. pieno
- 1-2 Valg. Š. salsos "Pico de gallo"
- 1 Valg. Š. susmulkinto svogūno/poro/laiškinio česnako
- 2-3 Valg. Š. tarkuoto sūrio
- Paruošiame 190°C (375°F) karštumo orkaitę.
- Keptuvėn pilame aliejaus ir pastatome ją kaisti 3-5 min. orkaitėn.
- Tuo tarpu dubelėnyje išplakame kiaušinius su pienu. Pridedame salsos, susmulkinto svogūno, išmaišome.
- Į iš orkaitės ištrauktą karštą keptuvę pilame omleto mišinį, viršų barstome sūrio tarkiais. Šauname keptuvę orkaitėn ir kepame nejudinant 15-20 min.
- Tiekiame į stalą tuojau pat, galima valgyti tiesiog iš keptuvės.
Nuragautas omletas lėkštėje. |
Toks atrodo omletas tik iš orkaitės. |
P.S. Šiam omletui paskaninti tinka visokie švieži žalumynai: petražolės, kalendra, raudonėlis, šalavijas, avokado kubeliai, bazilikas...
Skaniausi meksikietiškiems patiekalams tinkantys sūriai:
- Queso Quesadilla - švelnus lydomas sūris;
- Queso Fresco - trupantis sūris;
- Panela - trupantis sūraus skonio sūris;
- Queso Blanco - panašus į Monterrey Jack, artimas Mozzarella skoniui;
- Asadero - stipresnio skonio lydomas sūris;
- Manchego - geltonas, aštroko skonio lydomas sūris;
- Oaxaca - panašus į sūrio lazdeles, gerai lydosi;
- Chihuahua - panašus į švelnaus skonio čederį;
- Cotija - stipraus skonio sūris, panašus į itališką Parmesan arba lietuvišką Džiugas;
- Monterey Jack - minkštas, maloniai kvapnus sūris;
- Hot Pepper Jack - tas pats Monterey Jack, tik su įmaišytomis čilėmis;
- Cabot Habanero Pepper Chedar - švelnaus skonio kietas čederis su labai aštriais habanero čilės krisleliais;
- Cheddar - čederis, angliškas savito skonio kietas sūris.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą