Šios salotos skaniausios atšaldytos, jas suvartoti reikia 1-2 dienų bėgyje, kol kopūstas traškus, nesuvytęs. Salotų skonyje turi jaustis daugiau saldumo negu sūrumo.
Yra aibė įvairių šio patiekalo receptų, jeigu pasidairysite Interneto platybėse. Tačiau mano šeimai patinka paprasčiausias, žaibiškai paruošiamas, kur kopūstas derinamas su marinuotomis čilėmis; aš marinuoju čiles daugiau saldžiai, tad man nei cukraus nereikia dėti, jokio kito skonio netrūksta, o svarbiausia, jog nenustelbiamas kopūsto gaivumas. Labai smagu šiomis salotomis paįvairinti savo meniu, juk atsibosta kasdien valgomi pomidorai ir agurkai. Jeigu gaminate "Balandėlius", tai palikę kopūstų viduriukiai puikia tinka "Coleslow" salotoms pasigaminti.
Išeiga 4-8 porcijos, priklausomai nuo valgytojų alkanumo ir kitų patiekalų kiekio.
Paruošimui reikia turėti pjaustymo mandoliną / arba medinę lentutę ir labai aštrų peilį, kaip "Santoku", didelį dubenį, kulinarines žirkles.
Produktai:
- 1/2 šviežio kopūsto gūžės (0,5 kg)
- 4 Valg. Š. alyvuogių majonezo
- 3-4 vnt. marinuotos čilės
- 3-4 Valg. Š. čilių marinato iš to pačio indelio, kur buvo čilės
- 1 arb. š. druskos
- 2-8 arb. š. cukraus (ragaukite pagal savo skonį)
- Mandolinos ašmenimis žiuljenuojame (pjaustome plonais šiaudeliais) kopūstą.
- Žirklėmis susmulkiname marinuotas čiles (aitriąsias paprikas).
- Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir paliekame šaltai mažiausiai 30 min. - skoniams persisunkti.
LABA DIENA
AtsakytiPanaikintiNOREJAU PAKLAUSTI AR SKONIS NENUKENTES NAUDOJANT PAPRASTA MAJONEZA?
Aš esu labai išranki majonezo skoniams, esu ir geriausius patiekalus sugadinusi prastu majonezu, tad daugiau nerizikuoju. Naudokite savo mėgstamą rūšį, be papildomų prieskonių. Man šioms salotoms tinka tik labai švelnaus skonio majonezas, kartais būna pirkti tokie tiršti, beveik saldūs majonezai. Hellmann's majonezas be priedų irgi tinka. Alyvuogių aliejaus majonezas suteikia švelnaus prieskonio - visiškai tinkančio šioms salotoms.
Panaikinti