Šis receptas pravers tuo atveju, kai pietums kepate didelį šmotą žuvies ir per kartą visko nepajėgiate suvalgyti. Ką daryti su likusia žuvim? Jeigu vėl šildyti, žuvis praras tiek savo skonį, tiek struktūrą. Šalta žuvis labai skani sumuštiniuose: duoną pertepame majonezu, uždedame žuvies, agurko griežnėlių, krapų. O kur gi panaudoti tuos visus žuvies mėsos trupinius? Vienas variantas - žuvies maltinukai, bet yra dar viena puiki išeitis - paruošti mišrainę.
Produktai:
- 500 g keptos žuvies, šaltos (aš naudojau lašišą)
- 1 indelis (430 g) konservuotų kukurūzų
- 1 vnt. raudonoji saldžioji paprika
- 1/2 svogūno (apie 80 g) arba žalių svogūnų laiškų kuokštas
- petražolių kuokštas
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 4-5 Valg. Š. majonezo
- Žuvieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname. Mišrainei tinka tiek raumuo, tiek oda.
- Smulkiai supjaustome svogūną, papriką ir petražoles.
- Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir pateikiame su skrudinta duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą