Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-02-25

Žuvies ir kukurūzų mišrainė

Lengva, gaivi ir sultinga mišrainė, tinkanti pietums, arba užkandžiui, galima ją tiekti mini krepšeliuose iš tešlos, arba ant skrebučio ar krekerio - kaip mažus užkandžius.

Šis receptas pravers tuo atveju, kai pietums kepate didelį šmotą žuvies ir per kartą visko nepajėgiate suvalgyti. Ką daryti su likusia žuvim? Jeigu vėl šildyti, žuvis praras tiek savo skonį, tiek struktūrą. Šalta žuvis labai skani sumuštiniuose: duoną pertepame majonezu, uždedame žuvies, agurko griežnėlių, krapų. O kur gi panaudoti tuos visus žuvies mėsos trupinius? Vienas variantas - žuvies maltinukai, bet yra dar viena puiki išeitis - paruošti mišrainę.

Produktai:
  • 500 g keptos žuvies, šaltos (aš naudojau lašišą)
  • 1 indelis (430 g) konservuotų kukurūzų
  • 1 vnt. raudonoji saldžioji paprika
  • 1/2 svogūno (apie 80 g) arba žalių svogūnų laiškų kuokštas
  • petražolių kuokštas
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 4-5 Valg. Š. majonezo
Paruošimas:
  1. Žuvieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname. Mišrainei tinka tiek raumuo, tiek oda. 
  2. Smulkiai supjaustome svogūną, papriką ir petražoles.
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir pateikiame su skrudinta duona.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą