Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2013-01-05

"Old Bay" prieskonių mišinys


Pavadinimas kilęs nuo Old Bay Line - "Senosios įlankos reisas" - tai buvo laivo pavadinimas. Šis prieskonių mišinys plačiai naudojamas JAV Atlanto pakrantės, įlankų ir upių deltų regiono virtuvėse.

Jis labai tinka pagardinti krabų mėsai, krevetėms, žuviai, pop-kornams (išsprogdintiems kukurūzams), kiaušiniams, keptoms bulvėms ir bulvių čipsams, keptai vištienai, kukurūzų burbuolėms. 

Pasigaminkite didesnį kiekį (dauginkite ingredientų kiekius iš 6) ir laikykite sandariame indelyje - tikrai pravers kepant žuvį ar skaninant "kolorito" pritrūkusius patiekalus.

Ingredientai - visi sausi prieskoniai:
  • 1 arb. š. garstyčių grūdelių
  • 1 arb. š.  paprikos miltelių
  • 1 arb. š. saliero arba kumino (cumin seed - angl.) sėklų
  • 1 vnt. lauro lapas, susmulkintas
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/8 arb. š. maltų raudonųjų pipirų arba 1/4 arb. š. sausų čilių krislelių - galima daugiau
  • 1/4 arb. š. cinamono miltelių
  • 1/4 arb. š. imbiero miltelių
  • 1/2 vnt. gvazdikėlio
  • 1 vnt. kvapusis pipiras, 
  • 1/2 arb. š. kardamono  grūdelių
Paruošimas:
  1. Visus prieskonius susmulkiname grūstuvėje arba prieskonių malūnėlyje.
  2. Naudojame tuojau pat arba laikome sandariame indelyje, vėsioje tamsioje vietoje 1-2 metus.

3 komentarai:

  1. Karolina4/01/2016

    Nekantrauju isbandyti!!!!! Esu naudojus pirktini Amerikoje, bet Lietuvoje nieko panasaus nera. Kas nesate bande - nr 1 zuviai ir juros gerybems. Rekomenduoju 100 % Nesu per daug pazistama su kardemonu, bet del sio Old Bay misinio - susipazinsiu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Karolina4/22/2016

    SOS... :) sunkiai sekesi... Man buvo problema - kai kuriuos prieskonius pirkau jau sumaltus. Ir paversti, kiek 1/2 arb.s. Kardamono grudeliu bus trintu milteliu (nepavyko). Ir kiek pamenu pirktiniame Old Bay budavo daug druskos.. P.S. Ka turit omenyje 1/2 vnt gvazdikelio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaminkite mišinį iš dvigubo ar keturgubo kiekio visų ingredientų, tada bus lengviau matuoti ir užteks keliems kartams, ne vienam kartui.

      1/2 vnt. gvazdikėlio - tai yra pusė prieskoninio gvazdikėlio. Gvazdikėliai - tai lyg vinukai su rutuliuku; vienas toks vinukas su rutuliuku - tai dvigubas kiekis, kurio reikia mišiniui. Reikia tik pusės šio kiekio.

      Panaikinti