Ta va, vakarienei dažniausiai ruošdavome keptas bulves su raugintais kopūstais, arba virdavom grikių košę su pienu. Dažnai tenkindavomės vegetariškomis sriubomis: su burokėliais, su kopūstais, su kepintais svogūnais ir morkomis... Virtos bulvės ir švieži burokėliai su majonezu - visiškai rimtas valgis, o jeigu dar kefyru užsigeri - tai labai soti vakarienė. Dabar kartais paruošiu šį patiekalą, kuris primena mano mielus minimalistinio gyvenimo metus. Vyras su džiaugsmu mėgaujasi šiuo patiekalu, tačiau vaikai jo nevalgo.
Paruošimui reikia turėti peilį, sūrio tarką.
Produktai:
- 1 vnt. (300 g) šviežias kietas burokas, arba 2 nedideli burokėliai
- 1-2 vnt. česnako skiltelės
- 2 Valg. Š. majonezo arba grietinės
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šviežią nevirtą buroką nuskutame ir sutarkuojame sūrio tarka (smulkesnė už burokinę tarką).
- Pridedame susmulkintą česnaką, majonezą, pasūdome ir papipiriname. Viską išmaišome ir pateikiame šalia karštų virtų bulvių.
- Ši mišrainė sandariame indelyje, šaldytuve išlieka šviežia apie 4 dienas.
Mėgstu burokėlius, gaminu ir aš tokias salotytes. Dažnai vietoj majonezo, citinų sulčių su aliejumi užsipilu:)
AtsakytiPanaikintiOooo, tada visiškai veganiškai ir sveikuoliškai gaunsi :)
PanaikintiJeigu sakote "papirinti", tai vietoj senovisko zodzio "pasūdyti" geriau tiktu kitas naujadaras "padruskinti".
AtsakytiPanaikinti:))) aš dažnai kulinariškai reiškiuosi, taip kaip mano tėvo teta kalba - o ji yra 1951 m. išleistos knygos "Taupioji virėja" autorė ir mano kulinarinė mokytoja. "Papipirinti", "išmasažuoti prieskoniais", "pavartalioti", "užkepti", "pacukruoti paviršių", bet "pasaldinti" - kai cukrus ištirpinamas. Taip pat "pasūdyti" - kai druska ištirpsta maiste, o "padruskuoti" - tai turbūt kai druska išlieka paviršiuje, berods neteko šio termino vartoti. Pipirai netirpsa maiste, jais tik "pipiriname" maistą.
PanaikintiČia ne RAW, RAW būtų jei nebūtų grietinės ar majonezo
AtsakytiPanaikintiRAW mityba turi subkategorijų: RAW Veganism, RAW Vegetarianism ir RAW Omnivrorism. RAW - tai termiškai neapdorotas (iki 40°C) maistas. Lietuvoje labiau žinomas tik RAW Veganism, šiuo atveju mano bloge žiūrėkite receptus pagal 2 žymes: RAW + veganams. http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism
Panaikinti