Mano šeimoje ruošdavom panašią minimalistinę rusišką bulvių mišrainę su raugintais kopūstais, bet apie ją kitą kartą. "Bulvių mišrainės su garsčiukais" receptas yra amerikinis, jo esmė - bulvių rūšis ir garstyčių sėklos. Virtos raudonų lupenų bulvės - labai lipnios ir stangrios, nesubyra mišrainėse. Obuolių acte išbrinkytos garstyčių sėklos suteikia mišrainei aštrumo, maloniai tarp dantų sprogstančių žirniukų tekstūros.
Mišrainė skaniausia kambario temperatūros, tačiau ją reik laikyti šaltai. Mišrainė tinka prie keptos žuvies ir mėsos kepsnių, šalia kitų vegetariškų patiekalų arba pati sau viena, kaip užkandis. Vienas mano vaikas labai mėgsta ši patiekalą, o kitas - stumia lėkštę tolyn. Tad negaliu jo priskirti prie "Vaikų pageidavimų" žymės. Įdomu, jei kas ruošite, kaip priims šį patiekalą jūsų šeimos nariai?
Paruošimui reikia turėti puodą, dubenį. Išeiga apie 8-10 porcijų.
Produktai:
- 1 kg raudonų lupenų bulvių (Red Pontiac arba Dakota Chief)
- 1 Valg. Š. garstyčių sėklų
- 3 Valg. Š. abuolių acto, 5% stiprumo
- 1 Valg. Š. susmulkintų šviežių arba 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarino, petražolių, česnakinių svogūnų)
- 1 nedidelis svogūnas arba 100 g žalių svogūno laiškų
- 1/2 arb. š. druskos
- 4-5 Valg. Š. nerafinuoto saulėgrąžų arba Extra Virgin alyvuogių aliejaus
- Garstyčių sėklas apliejame obuolių actu ir paliekame mirkti min. 6 val. Arba, jei nėra tiek laiko, skystį kartu su sėklomis lengvai pakaitiname, bet neužviriname.
- Bulves verdame su lupenomis vandenyje, po užvirimo dar 20 min. Nukošiame ir ataušiname atvirame puode, kad garuotų drėgmė, iki kambario temperatūros.
- Smulkiai supjaustome svogūnus.
- Bulves nulupame ir supjaustome 2-3 cm kubeliais.
- Dubenyje sumaišome bulves, svogūnus, susmulkintus prieskonius, garstyčių sėklas kartu su visu actu, pasūdome ir apliejame aliejumi. Išmaišome ir paliekame šaltai 1 val. skoniams persisunkti.
- Mišrainė yra skanesnė antrą dieną, laikoma šaldytuve išlieka šviežia 4-5 dienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą