Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-10-14

Bulvių mišrainė su garsčiukais

Dar vienas minimalistinis patiekalas. Tačiau neapsigaukite - skonis tobulas. Viskas labai paprasta, tik reikia naudoti būtent recepte išvardintus ingredientus. Šį receptą iškamantinėjau iš vienos Atlanto pakrantės kavinukės sąvininko. Labai mėgstu bulves ir nepraleidžiu progos paragauti įvairių bulvių patiekalų, ypač ruošiamų kokios nors tautinės virtuvės. Ši mišrainė man buvo malonus naujas atradimas.

Mano šeimoje ruošdavom panašią minimalistinę rusišką bulvių mišrainę su raugintais kopūstais, bet apie ją kitą kartą. "Bulvių mišrainės su garsčiukais" receptas yra amerikinis, jo esmė - bulvių rūšis ir garstyčių sėklos. Virtos raudonų lupenų bulvės - labai lipnios ir stangrios, nesubyra mišrainėse. Obuolių acte išbrinkytos garstyčių sėklos suteikia mišrainei aštrumo, maloniai tarp dantų sprogstančių žirniukų tekstūros.

Mišrainė skaniausia kambario temperatūros, tačiau ją reik laikyti šaltai. Mišrainė tinka prie keptos žuvies ir mėsos kepsnių, šalia kitų vegetariškų patiekalų arba pati sau viena, kaip užkandis. Vienas mano vaikas labai mėgsta ši patiekalą, o kitas - stumia lėkštę tolyn. Tad negaliu jo priskirti prie "Vaikų pageidavimų" žymės. Įdomu, jei kas ruošite, kaip priims šį patiekalą jūsų šeimos nariai?

Paruošimui reikia turėti puodą, dubenį. Išeiga apie 8-10 porcijų.
Produktai:
  • 1 kg raudonų lupenų bulvių (Red Pontiac arba Dakota Chief)
  • 1 Valg. Š. garstyčių sėklų
  • 3 Valg. Š. abuolių acto, 5% stiprumo
  • 1 Valg. Š. susmulkintų šviežių arba 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarino, petražolių, česnakinių svogūnų)
  • 1 nedidelis svogūnas arba 100 g žalių svogūno laiškų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 4-5 Valg. Š. nerafinuoto saulėgrąžų arba Extra Virgin alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
  1. Garstyčių sėklas apliejame obuolių actu ir paliekame mirkti min. 6 val. Arba, jei nėra tiek laiko, skystį kartu su sėklomis lengvai pakaitiname, bet neužviriname. 
  2. Bulves verdame su lupenomis vandenyje, po užvirimo dar 20 min. Nukošiame ir ataušiname atvirame puode, kad garuotų drėgmė, iki kambario temperatūros.
  3. Smulkiai supjaustome svogūnus.
  4. Bulves nulupame ir supjaustome 2-3 cm kubeliais.
  5. Dubenyje sumaišome bulves, svogūnus, susmulkintus prieskonius, garstyčių sėklas kartu su visu actu, pasūdome ir apliejame aliejumi. Išmaišome ir paliekame šaltai 1 val. skoniams persisunkti.
  6. Mišrainė yra skanesnė antrą dieną, laikoma šaldytuve išlieka šviežia 4-5 dienas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą