Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2016-01-17

Tikras vanilinis cukrus


Gali būti keista atrasti receptą su antrašte "Tikras vanilinis cukrus". Na taip, juk gyvename "netikro", negendančio, industrinio maisto laikotarpiu. Galima juk pigiai nusipirkti bet kokio atspalvio vanilinio cukraus, ir netgi visiškai tikroviškai atrodančių tamsiai oranžinio atspalvio kristalų...

Tačiau tikras vanilinis cukrus yra pelenų spalvos. Man ši spalva fantastiškai graži; o svarbiausias skirtumas - tai namie pagaminto vanilinio cukraus skonis ir kvapas... Hmmmm... Net nepasakosiu koks jis. Patys pasigaminkite, apsvaikite ir įsitikinkite.

Nuo šiol tik savo gamybos vanilinį cukrų naudosiu pusryčių varškei, blynams, varškėčiams, košėms, pyragams, vaisiams ir kitiems desertams pagardinti. Neverta eikvoti gyvenimo netikriems skoniams.

Jeigu jūs iš tų žmonių, kuriems ranka nekyla išmesti gražius mažus indelius ir spintelėje jų jau susikaupė koks tuzinas, - tai šis receptas pravers dovanų gamybai. Netgi virtuvės namuose neturintys asmenys, juk kada nors geria kavą (kad ir mašinoje), užkandžiauja jogurtu ar dribsnių koše. Net ir jiems patiks ir bus naudingas namų gamybos vanilinis cukrus gražiame indelyje. Na, o virtuvės profesionalų ir gurmanų ir minėti nereikia - juos tikrai nudžiugins ši paprasta maža dovana.

Recepto šaltinis Jamie Olverio pati pirmoji TV laida "Chef's Night Off", iš ciklo "The Naked Chef". Jis tame įraše naudoja 5 vanilės ankštis ir 1 kg cukraus. Aš kol kas pasigaminau vanilinį cukrų iš dviejų nedidukių ankščių.

Paruošimui reikia turėti maisto procesorių, smulkų sietelį, dubenį, gražų indelį su dangteliu. Išeiga 1 stiklinė vanilinio cukraus.

Produktai:
  • 2 vnt. minkštos vanilės ankštys, maždaug po 15 cm ilgio kiekviena
  • 1 stiklinė (250 ml) granuliuoto cukraus

Paruošimas: 
  1. Vanilės ankštis sukarpome kuo smulkiau. Dedame į maisto procesorių ir malame apie 30 sekundžių. Dabar beriame cukrų ir viską malame apie 2-3 min. Cukrus taps gražios rusvos-pelenų spalvos. Išsijojame mišinį į dubenį. 
  2. Sietelyje palikusius vanilės gabaliukus vėl grąžiname į maisto procesorių. Pridedame 1/2 stiklinės jau anksčiau išsijoto vanilinio cukraus iš dubens. Vėl malame apie 2 minutes. Antrąkart sijojame per sietelį cukrų į dubenį. Toks dvigubas malimas labiau prisotins cukrų vanilės skoniu. 
  3. Dubenyje esantis išsijotas cukrus - tai svaiginančiai kvepiantis namų gamybos produktas. Jį beriame į sterilų indelį ir užsandariname. Spintelėje sandariai laikomas toks vaniulinis cukrus galioja 2 metus. Sietelyje palikusius vanilės gabaliukus pataupome atskirame indelyje - pyrago įdaro ar vanilinio pudingo gamybai.
Cukrus sumaltas su vanile.
Po pirmo sijojimo sietelyje paikę vanilės gabaliukai.
Po antro sijojimo sietelyje palikę vanilės gabaliukai.
Namų gamybos "Tikras vanilinis cukrus".

1 komentaras: