Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2014-03-28

Vištienos mišrainė su razinomis


Šiai salstelėjusiai mišrainei dažniausiai naudoju pirktinę keptą vištą arba namuose keptą - pagal "Citrininės vištienos medaus glajuje" receptą. Kadangi mūsų šeimoje visi mėgsta kojas, antroje vietoje - sparniukus, tad visada lieka vištienos krūtinėlė. Būtent ji ir geriausiai tinka mišrainėms ar sumuštiniams. Jeigu patiks mišrainės receptas, tai rekomenduoju pasigaminti dvigubą kiekį - iš visos vištos.
Paruošimui reikia turėti dubenį. Išeiga 2 porcijos.
Produktai:

  • 1 keptos vištos krūtinė, be odos (400 g)
  • 2-3 vnt. saliero stiebai
  • 2 Valg. Š. nuo žievelių išvalytų, skaldytų migdolų
  • 1 Valg. Š. džiovintų spanguolių - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. razinų arba 100 g šviežių vynuogių
  • 3 Valg. Š majonezo arba veganezo
  • žiupsnelis druskos - nebūtinai
  • 1/4 arb. š. maltų pipirų (bet kokios rūšies) - nebūtinai

Paruošimas:

  1. Vištieną atskiriame nuo kaulų, pašaliname odą. Mėsą supjaustome 2 cm kubeliais. 
  2. Salierų kotus supjaustome 3 mm pusžiedžiais. 
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Mėgaujamės su ruginės duonos riekele. 

2 komentarai:

  1. Anonimiškas4/03/2014

    majonezas daromas is kiausiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu naudosite veganezą, receptas bus be kiaušinio. Aš patiekaluose veganezą naudoju, kai ateina į svečius mano draugė, kurios dukra yra alergiška kiaušiniui, arba ka ta mergaitė pasilieka pas mus nakvoti (kadangi tai mano dukters geriausia draugė, tai įvyksta gan dažnai). http://segebute.blogspot.com/2011/02/veganezas.html

      Panaikinti