Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-05-04

Pyragėliai su kopūstais


Pyragėlių su kopūstais receptas atkeliavo iš mano vaikystės, močiutės Valentinos virtuvės. Mano močiutė - gimusi ir augusi Sibire; ištekėjo už lietuvio tremtinio-kalinio, buvo viešai išmesta iš Komjaunimo, į Komunizmą žengiančios visuomenės buvo pripažinta pasidavėle priešiškai ideologijai. Tačiau, močiutės žodžiais tariant, tikri sibiriokai - tolerantiškiausi ir puikiausi žmonės pasaulyje; jie kilę iš kelių šimtemčių ir įvairių ideologijų tremtinių kultūrų, užaugę daugiatautinio elito - išsilavinusių ir talentingiausių žmonių - apsuptyje, dideliame varge ir atšiauriose gamtos sąlygose. Močiutė 55 metus (iki mirties) gyveno Vilniuje, ir nebuvo dienos, kad ji nepaminėtų savo Sibiro saulės, oro, kvapų, nuostabios gamtos, savo paliktų draugų ir artimųjų. Ji man nesekdavo pasakų, bet pasakodavo istorijas apie savo tėviškę, kur pavasarį jūros dydžio pievos pražysta margaspalvėmis tulpėmis, narcizais ir kitomis gėlėmis, mums, Lietuviams, žinomomis tik iš sodų ir vazonėlių; kur miškuose milžiniškų kedrų viršūnės siekia debesis, o žiemą vaikai iš tiesiog ant lūpų užšalančių seilių pučia ledo burbulus...
Sibiro pieva. Nuotrauka skolita iš http://www.baikalika.ru/photoreports?id=26

Močiutė ruošdavo sibirietiškus valgius, kurių, pagal ją, kažkodėl normaliai neįmanoma buvo pagaminti mažais kiekiais. Jeigu virdavo sriubą, - tai kibiro dydžio puode, jeigu kepdavo blynus, - tai vos ant viryklės telpančioje milžiniškoje keptuvėje. Kotletų kepdavom mažiausiai 50, koldūnų šaldydavom mažiausiai 300, pyragas su ievos uogomis (черемуха -rus.) būdavo kepamas per 3 blėkas... Na o pyragėliai su kopūstais - mano močiutės signature receptas - juos kepdavo savo gimtadieniui mažiausiai 150 vnt. Aš žinau, nes nuolat atlikdavau visus skaičiavimus. Svečiai, kurių kasmet į mažą butelį susirinkdavo virš tuzino, nepavargdavo vis liaupsinti tuos močiutės pyragėlius. Ir prie visko jie tiko: šalti - kaip užkandis, pašildyti - kaip karštas patiekalas, prie mišrainės, prie silkės, prie konjako ir degtinės, prie arbatos ir kavos... O prieš išeinant dar būdavo prisimintas koks namie paliktas ligonis, kuris tikrai geriau pasijustų, jei šių pyragėlių užvalgytų. Tad po baliaus pyragėlių nelikdavo, bet močiutė dar visą savaitę švytėdavo iš pasitenkinimo savo patiekalo sėkme, o man mažai būdavo keista: ko čia džiaugtis, juk pyragėlių tai neliko!..

Šių metų balandžio mėnesį mano močiutei Valentinai būtų suėję 83 metai, tačiau tą patį mėnesį minėjome jos pirmąsias mirties metines. Močiutės garbei iškepiau pyragėlių su kopūstais, pagal tai, kaip juos prisimenu iš vaikystės, kai jai padėdavau virtuvėje. Mano kiekiai, žinoma, buvo žymiai kuklesni, bet rezultatas nenuvylė: namiškiai maisto kritikai juos noriai valgė ir gyrė, vaikai kitai dienai į mokyklą užkandžiui susipakavo pyragėlius į dėžutes.

Mažoji dukrelė man padėjo pyragėlius lipinti ir kiaušinius pjaustyti. O kai kartu su dukrele žiūrėjome per orkaitės stiklą ir nekantriai laukėme, kol ruduoja ir pučiasi mūsų pyragėliai, aš mintimis siunčiau savo meilę į dausas, močiutei...

Taigi, Jūsų dėmesiui "Sibiriniai pyragėliai su kopūstais", dedikuoju šį įrašą močiutės Valentinos atminimui.

Paruošimui reikia turėti dubenį tešlai maišyti, kepimui orkaitėje tinkančią blėkutę, keptuvę su dangčiu - kopūstams troškinti, kulinarinį teptuką.
Išeiga 32 nedideli pyragėliai.

Tešlos receptas
Tešlą ruošiame iš vakaro, o pyragėlius kepame rytojaus dieną. Šios tešlos nebūtina minkyti ir kočioti. Tik sumaišome, uždengiame glotniai plėvele, ir paliekame per naktį kilti šaldytuve. Arba minkome 10 min. ir kildiname 2 val. šiltoje patalpoje - jeigu labai skubame ir būtinai reikia pyragėlius keptį tą pačią dieną.
Produktai tešlai:
  • 1 Valg. Š. šviežių mielių arba 1 pakelis sausų
  • 80 ml riebesnio pieno, 45°C šilumos
  • 2 vnt. dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
  • 90 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 stiklinės (125 ml) grietinės, kambario temperatūros
  • 1/2 stiklinės (125 ml) cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 3 stiklinės (750ml) kvietinių miltų, išmatuoti ir tada išsijoti
 Paruošimas:
  1. Mieles sumaišome su truputėliu cukraus ir šiltu pienu, paliekame šiltai 10 min.: skystis suputos, padvigubės.
  2. Dubenyje sumaišome visus tešlos ingredientus. Čia labai pravers virtuvinis plaktuvas / mikseris, nustatytas maišyti mažiausiu greičiu. Tešlą maišome kol ji taps vienalytės konsistencijos, be gumuliukų. 
  3. Iš tešlos padarome kamuolį, kurį dubenyje uždengiame maistine plėvele. Paliekame 30 min. kilti kambario temperatūroje, po to dar 12 val. - šaldytuve.
Kopūstų įdaro receptas

Pyragėliams galima panaudoti palikusius troškintus kopūstus: šviežius, raugintus ar ruoštus su vynu, jeigu jų paliko kiek daugiau nei 1 stiklinė - apie 300 g, tik reikės į juos pridėti susmulkntų virtų kiaušinių. Arba įdarą ruošiame pagal žemiau pateiktą receptą.

Produktai įdarui:
  • 3 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/4 kopūsto gūžės (300 g)
  • 1 morka
  • 2-4 skiltelės česnako - nebūtinai
  • 1/2 arb. š. kmynų - nebūtinai
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų - aš dėjau daugiau, nes močiutė gamino visada aštriai
  • 3 kiaušiniai
Paruošimas:
  1. Kietai  išverdame kiaušinius (po užvirimo verdame 9 min.). Išluktšename ir smulkiai supjaustome.
  2. Šiaudeliais supjaustome kopūstą. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
  3. Keptuvėje virš didelės liepsnos įkaitiname aliejų, beriame supjaustytas daržoves ir maišant kepame 3 min.
  4. Pridedame visus likusius ingredientus (išskyrus kiaušinius), išmaišome ir, uždengus keptuvę dangčiu, virš mažytės liepsnos troškiname 7-10 min., kol kopūstai suminkštės. Nukeliame nuo liepsnos ir paliekame ataušti kambario temperatūroje.
  5. Sumaišome kiaušinius su šiek tiek atvėsusiais troškintais kopūstais. Paragaujame - įdaras turi būti skanus, galima papildyti mėgstamais prieskoniais: čiobreliai, daugiau pipirų, smulkintos petražolės, česnakas...  Įdaras paruoštas.
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Kepimo blėkutę išklojame kepimo popieriumi, silikoniniu lakštu arba tiesiog ištepame aliejumi. Ant aliejumi išteptos blėkutės dedami pamiltuoto dugno pyragėliai.
Produktai kepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. miltų - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Paruošiame 175°C (350°F) karštumo orkaitę. 
  2. Atgnybiame apie 20-30 g tešlos gumuliuką ir iš jo rankomis formuojame delno dyžio ovalo formos paplotėlį. Ant tešlos paplotėlio dedame apie 1 Valg. Š. įdaro. Gerai užlipiname tešlos kraštus, kad nesimatytų įdaras.
  3. Pyragėlio apačią, kurioje yra tešlos sujungimas, pamiltuojame (tik jegu dėsime ant aliejumi išteptos blėkutės). Dedame pyragėlį ant skardos, paliekant 2-3 cm tarpus. Tęsiame pyragėlių gamybą kol bus pripildyta visa blėkutė, t.y. apie 12-16 pyragėlių.
  4. Dubenėlyje išplakame kiaušinį. Šiuo plakiniu aptepame pyragėlių paviršius, ir šauname blėkutę į orkaitę.
  5. Kepame 20 min. Gerai iškepę pyragėliai bus švelniai parudavę, išsipūtę. 
  6. Kepimą kartojame kol pasibaigs visa tešla. Viso turi gautis apie 32-34 pyragėliai.














P.S. Viršuje, nuotraukoje, šalia kopūstų įdaro yra dar ir vištienos įdaras - naudotas kitai porcijai pyragėlių, receptas jau anksčiau skelbtas čia, o kočėlas - nereikaligas, bet mano dukra norėjo su juo pasižaisti ir po tešlą pamaklinėti, tad jis pakliuvo į kadrą.

36 komentarai:

  1. Žiauriai Tu čia mane su tais pyragėliais sugundei...seilė iki kelių nutįso. Labai panašius kepu, bet Taviškiai ir su kopūstais ir tokie gražučiai:))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. O mes neturim sibiriečių, tad ir pyragėlių su kopūstais nevalgom :) Nepopuliarūs jie tarp lietuvių, bet esu ragavusi, rusai dažnai vaišindavo :)Ypač gardžius kepdavo mano vaikystės kaimynė, tik su kopūstais aš į burną neimdavau, bet vat su vyšniomis neapsakomai būdavo skanu :)
    Tavieji atrodo labai viliojančiai ir net neabejoju, kad skanūs.
    Bet man pyragas su ievų uogomis nuskambėjo daug įdomiau. Esu girdėjusi, kad ievos vaisius Sibire valgo ir naudoja įvairiais pavidalais. Bet juk tos uogos labai neskanios!
    Gražus įrašas, pagarba močiutei ir jos atminimui...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra: juodų ievos uogų močiutei atsiųsdavo iš Sibiro giminės. Tos uogos buvo šiek tiek fermentuotos, odelė kaip razinų susitraukusi. Ievos uogose beveik nėra minkštymo, bet didžiulė apvali sėkla. Mes tas uogas kartu su sėklom mėsmale maldavom ir kavamale - žiauiriai sunkiai susimaldavo iki kavos tirščių pavidalo (maisto procesoriaus neturėjome tais laikais). Gautą masę maišydavom su cukrumi, tupučiu vandens, ir palikdavom per naktį skoniui atsiskleisti. Gauta masė - tokia labai kvapni, labai unikalaus skonio, gal kiek panašu būtų į gervuogių ir migdolų mišinio skonį. Ta masė beveik juoda, panaši į virtos espresso kavos tirščius, tik labiau violetinio atspalvio. Šita mase tepdavom iškeptą pyrago paplotėlį, toliau antras pyrago sluoksnis, o ant viršaus grietinės-cukraus-citrinos kremas ir milžiniškos raudonos cukraus sirupe mirkytos-šaldytos spanguolės "моченая клюква", jų stiklainiuką irgi iš Sibiro atsiųsdavo giminės. Sibiro receptuose konservavimas - tai yra šaldymas bačkoje, paruoštame prieskonių sirupe, be jokio daržovių virimo. Taip jie ruošia spanguoles, česnakus, obuolius, žalius grybus, kopūstus... Mano močiutė balkone kartais ruošdavo atsargas, bet Lietuvoje kai yra grybai, dar nėra šalnų, tai jai retai gerai pasisekdavo, nes tie milžiniški puodai ir kibirai pilni grybų netilpdavo į šaldytuvą...

      Panaikinti
    2. Labai įdomu, iš tikrųjų :)

      Panaikinti
  3. nuostabus pasakojimas!
    manau, kiekvienas mūsų, jei sudėtų savo pasakojimus į knygą, gautųsi tokia istorija! Pranoktų geriausius romanus!
    O pyragėlai, tikiu, labai skanūs!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nerealiai skanu, baisiai uzsinorejau, gal reiks savaitgali pabandyt, jei lako minute atsiras :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas5/04/2012

    Pasakojimas mane net sugraudino , net nežinau kodėl ... dievinu pyragėlius su kopūstais ir daržovėmis, manau kad tikrai išbandysiu šį receptą tavo močiūtės atminimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū visiems už nuoširdžius komentarus. Kadangi esu vyriausia savo kartoje, pažinau senelius ir prosenelius, galiu apie juos knygą rašyti. Mano močiutė Valentina tapo mano močiute būdama vos 41-erių, puse savo gyvenimo buvo mano geriausia draugė.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Segebute, graži istorija ;) Seniai tokio pyragėlių su kopūstais ieškojau - dabar radau! :) Man čia taip skaniai viskas skamba, gaila, kad šiandien triušį suplanavęs gaminti :/ Darau add to bookmarks -> greitu laiku išbandysiu, ačiū! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kažką panašaus teko valgyti pas vieną pažįstamą rusę. Kaip tik viešėjo jos mama ir visus mus vaišino neapsakomai skaniu mieliniu pyragu su kopūstais ir kiaušiniais. Siaubingai skanus buvo! Mes tokių nekepam, o jei kepam, tai be kiaušinių, o su spirgučiais ir ta mielinė tešla kitokia būna, tankesnė, riebesnė. O Tavo močiutės pyragėlių - tokia, sėju, kaip ir mano ragauto pyrago - puri ir lengva ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jo, ši tešla tinka kruasanams kepti, tik reikia pakočioti ir pasloksniuoti. Pyragėliams aš jos nekočioju. Tešla labai lengva, šiek tiek limpanti prie rankų, jeigu geros kokybės miltai - tai tamposi kaip kramtoškė, bet iš tokios lengviau pyragėlius lipdyti, ir skaniau gaunasi. Pyragui bus sunku ištempti didelį lakštą, teks storesnį sluoksnį daryti. Aš mėgstu daugiau įdaro, mažiau tešlos :)

      Panaikinti
  9. Apie "Sibirietiškus koldūnus". Yra parduodami "Сибирские пельмени", į jų sudėtį įeina jautiena + kiauliena arba vištiena. Tačiau močiutė sakė, kad tikri Sibirietiški koldūnai gaminami tik iš lokienos - tai riebi ir tamsi mėsa. Tešlai naudojami tik miltai, kiaušinis ir vanduo. Koldūnai Sibire lipdomi tūkstančiais, padėklai su jais išnešami laukan, kur jie kaip mat užšąla. Kai mano prosenelis išeidavo į medžioklę, tai užtrukdavo savaitę ar dvi, su savimi pasiimdavo katiliuką, maišą koldūnų, tarkuotų krienų ir degtukų. Sniegas atstodavo vandenį, o koldūnus virdavo virš laužo, valgydavo kartu su visu skysčiu, kuriame virė koldūnai, pagardinus krienais. Krienai - vieninteliai vitaminai žiemą, o kartu nuo visų ligų antibiotikas. Šunis šerdavo nuopjovomis, priklausomai ką sumedžiodavo. Tikrai žinau, kad man šio recepto su lokiena nepavyks atkartoti.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimiškas5/22/2012

    Aciu ,tikrai nuostabus ,minksti pirageliai!

    AtsakytiPanaikinti
  11. koks mielas prisiminimas... Kokios laimingos mes, kurioms pasisekė savo močiutes šioj žemėj turėti ir gražiausius prisiminimus apie jas

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sebute, tavo receptas kaip tik laiku :-) Jau kelinta diena galvoju apie tokius pyragėlius. Ruošiausi internetinėse rusų virtuvėse ieškoti. Ech seni prisiminimai apie tokius pyragėlius vis ramybės neduoda. Mes juos tuometiniame Leningrade viename viešbutyje valgėme. Neapsakomas skonis... ten jie dviejų rūšių būdavo: su kopūstais ir kiaušiniais, ir tik su morkomis. Kai tik orai kiek atvės, kepsiu pagal tavo receptą. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonimiškas12/27/2013

    Gerb. Segebute. Kepiau šiuos pyragėlius jau du kartus, skonis nuostabus. Tačiau norėjau Jūsų paklausti, dėl kokių priežasčių mano pyragėlių viršus kepant suskilinėjo? Nors tepiau kiaušinio plakiniu ir įdaro neperkroviau... Galbūt prieš kepant pyragėlius, juose būtų tikslinga pabadyti skylutes? Ačiū už ats.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negaliu nuspėti, kodėl suskilinėjo jūsų pyragėliai - man niekad tas neįvyko. Gal miltai netinkami? Aš visad perku aukščiausios kokybės miltus bet kokiems savo kepiniams.

      Panaikinti
  14. Bandelės pavyko puikiai :) Labai geras tešlos receptas, ačiū. Bandysiu ją ir su kitais įdarais (pirmi eilėje - grybai).

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip graziai parasei apie savo mociute, kad prisiminiau savaja ir susikraudinau. Puikiai rasai!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Super ! jau noriu !!! Vien nuotrauka pamacius, o dar perskaicius taip graziai aprasyta recepta - viskas, NORIU !!!! o man pyrageliai su kopustais skanu . kad ir pirktiniai. vistienos idara su kiausiniu tai ragavau, bet manau, kad ir kopustai su kiausiniu puikiausiai tiks. tikrai bandysiu ! aciu

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonimiškas2/28/2015

    Pabandžiau ir aš kepti pagal šį receptą, tik aš padariau pyragą (neturėjau daug laiko) galiu pasakyti gavosi NUOSTABUS pyragas, dėkoju už puikų receptą. Labai malonu kai galėsime šį receptą įsidėti į šeimos mėgstamiausių skiltį :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sužavėta ne tik receptais,bet ir jų autore.Ačiū už virtualią pažintį...

    AtsakytiPanaikinti
  19. tikiu, kad tai labai skanu,jau dabar įsivaizduoju kas tai,nes mėgstu tokius dalykus

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kaip įprastai atsiverčiau pasitikslinti proporcijų, vis neįsidėmiu mintinai, ir pagalvojau, ar esu per visus tuos metus, kiek kepu pyragėlius, kada padėkojus Sagebutei už šitą receptą. Vai tai tau...ogi ne! Mieloji, gal bus malonu sužinoti, kad šis receptas tapo mano šeimos vienu mėgstamiausių kepinių. Ir jeigu vyksta kas nors tokio, kur žmonės susineša savo gamintą maistą, man draugės sako "tai tu iškepk pyragėlių su kopūstais". Bet jeigu koks nors asmuo pirmą kartą paragauja ir pagiria, visuomet pasakau, kad čia sibirietiškas receptas ir papasakoju jūsų močiutės istoriją, kurią jūs taip gražiai aprašėt. Taigi labai labai ačiū, einu vėl maišyti tešlą:)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ačiū už šiltus žodžius. Jau 7 metai, kaip nebėra mano močiutės. Tačiau nebuvo dienos, kad aš nepagaučiau savęs galvodama: "dabar močiutė pasakytų tai", arba "močiutėi tai patiktų" ir panašiai... Mintyse iki šiol su ja bendrauju, kiekvieną dieną. O tai, kad liko gyvas josios pyragėlių reseptas, reiškia, jog gyva liko ir jos iš Sibiro atvežta kultūra.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labai Jums Aciu uz si pyrageliu recepta. Kai ka as pakeiciau pagal save, bet esme isliko ta pati. Tokiu skaniu, minkstu, puriu pyrageliu nebuvau valgiusi.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Anonimiškas1/04/2019

    Siandien gaminau siuos pyragelius. Nuostabus. Suvalgem per viena vakara visus�� aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ačiū už pyragėlių receptą.❤

    AtsakytiPanaikinti
  25. Išbandžiau pyragėlių rec.pernai, ir šiemet kepsiu tik šituo receptu - ypatingai skanūs. Ačiū už receptą!💟

    AtsakytiPanaikinti
  26. Ačiū už nuostabų receptą, iš šios tešlos kepu ne tik pyragėlius, bet ir įvairius pyragus, fantastiški gaunasi.Šiuo Jūsų Močiutės receptu naudojasi visos mūsų šeimos moterys. Dar kartą ačiū Jums.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonimiškas11/22/2021

    Ačiū, kad pasidalinote nuostabiu receptų, ką tik iškepiau, pirma " blėka" išgaravo nespėję praaušti. Tiesiog patys pačiausi pyragėliai. Žinot, jei man ir būtų nepavykę, būčiau padėkojus už labai jautrų pristatymą, labai sujaudino. O dabar dukart dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Sveiki, šiandien bandysiu ir aš, ačiū už receptą 🌻Mano Močiutė dar kitaip kepdavo, bus įdomu išbandyti ir šį receptą. O skaitydama visą straipsniųką tik dar kartą įsitikinau, kad kiekviena tos kartos močiutė buvo ypatinga ir kaip pasisekė, kad jas turėjom ❤️

    AtsakytiPanaikinti
  29. Anonimiškas11/13/2022

    Gaminu šiuos pyragėlius nuo 2018. Visi tiesiog įsimylėjo juos. Tai tapo mano vienu iš firminių patiekalų. Ačiū labai

    AtsakytiPanaikinti