Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-05-21

Kopūstas troškintas vyne

Kopūstas - tokia neprašmatni daržovė, tačiau turtinga vitaminais ir gliukozinolatais - kurie, kaip buvo mokslininkų įrodyta, - veikia priešvėžiškai ir priešuždegimiškai.

Garinamas ar verdamas kopūstas tampa vandeningu, o kepant labai karštai ir trumpai jis nepraras savo traškumo, įgaus intensyvesnį skonį. Šis receptas yra mano kasdieniškiausias ir visų skaniausias. Vienas žmogus, kuris išvis vengia keptų/virtų/troškintų kopūstų, tik šituos valgo, ir dar ir kaip juos kerta!

Aš mėgstu šio patiekalo veganišką variantą, todėl sau įsidedu lėkštelę troškintų kopūstų prieš į juos dėdama kumpio.

Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su ją atitinkančiu dangčiu.
Produktai:
  • 4 valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 kopūsto gūžės (0,5 kg)
  • 1-2 morkos
  • 200-250 g kumpio - nebūtinai
  • 1/2 stiklinės (125 ml) balto vyno
  • 1 valg. Š. obuolių acto, 5% stiprumo
  • 1/2 arb. š. kmynų - nebūtinai
  • 1.5 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Šiaudeliais supjaustome kopūstą. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. Keptuvėje virš didelės liepsnos įkaitiname aliejų, beriame supjaustytas daržoves ir maišant kepame 5 min.
  3. Pridedame visus likusius ingredientus, išmaišome ir, uždengus keptuvę dangčiu, troškiname 7 min., kol kopūstas suminkštės.
  4. Pateikiame karštą. Labai tinka į kopūstų troškinį įmaišyti grietinės ir užsikąsti juoda duona. Na, balto vyno taurelė irgi labai tinka prie šio patiekalo.

    5 komentarai:

    1. Tikrai nerealūs kopūstai! Patiko visiems :)

      AtsakytiPanaikinti
    2. Anonimiškas12/29/2013

      O galima gaminti be mesos? Kamane.

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Jo, kaip aš paminėjau įrašo pradžioje, aš sau į lėkštę įsidedu troškintų kopūstų be mėsos, o likusiems šeimos nariams ruošiu patiekalą toliau su kumpiu. Man irgi labai patinka veganiški traškūs kopūstai.

        Panaikinti
    3. Anonimiškas12/29/2013

      Labai skanus gavosi kopustai, tik as nedejau mesos ir troskinau dvigubai maziau. As megstu, kai darzoves neperkeptos o dar turi traskuma. Todel ir vyno, bei acto pyliau maziau. Kitaip butu nespeje isgaruoti. Skanu labai. Aciu uz receptuka :-). Kamane

      AtsakytiPanaikinti
    4. Anonimiškas11/29/2016

      Receptas puikus. Dariau ne kartą. Skoniu primena raugintus kopūstus todėl patroškinus pagal instrukcijas iš jų padariau a la raugintų kopūstų sriubą :)
      Ačiū.

      AtsakytiPanaikinti