Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2011-03-01

Anticeliulitas


Turbūt kiekvienas turime pažįstamą asmenį, kuris/kuri ekstremaliai kūdinasi, t.y. badauja arba atsisako valgyti tam tikrų skanių patiekalų, sportuoja iki skausmų ar sąmonės netekimo, vynioja savo šlaunis į plastikinę plėvelę, pasitelkia chirurgus į pagalbą, bei kitaip kankina savo kūną. Aš nepritariu mazochizmui, nepraktikuoju jokių čia auksčiau išvardintų kūdėjimo būdų, prisilaikau nuomonės, jog nieko čia blogo, kai žmogaus išorė atspindi jo gyvenseną. Mano principas toks: nepatinka išorė - keisk gyvenimo būdą arba žemink estetinių standartų kertelę.

Visai kas kita yra celiulitas - galiu ramiai gyventi tik tol, kol jo nematau. Vyrams čia geriau pasisekė, tačiau jie irgi gali tapti celiulito aukomis. Kai kurios moterys atranda pirmąsias celiulito apraiškas peržengusios 40-mečio ribą, kiti žmonės - numetę 30 kg ir daugiau svorio. Mano gi šeimoje moterys jau gimsta su celiulitais, vėliau visos laimingai išteka ir prigimdo dukterų... su celiulitais. Genų inžinerija dar nepasiekė tokių aukštumų, kad galėtų pakeisti celiulito paveiktas šeimų dinastijas. Tačiau puoselėti šio estetinio kūno elemento irgi nesiruošiame.

Esu girdėjusi vyrų nuomonę, jog gražiai moteriai celiulitas - kaip plakta grietinėlė ant puikaus deserto. Putlios moterų šlaunys įkvepė tokius žymius tapytojus, kaip Rubensas, Renuaras, Van Gogas, Rembrandtas. Daugelis šiuolaikinių tapytojų bei skulptorių savo darbuose moteriškumą sieja su putliu, minkštu, mažais kauburėliais nusėtu odos paviršiumi...  Tačiau mane tai mažai guodžia.

Belgų dietologai ir moksilninkai nustatė, jog moterys, labai linkusios į celiulitą yra apvalių formų (didelės putlios krūtys ir klubai), švelnių veido bruožų, jautrios ir švelnios odos. Jų hormoninėje pusiausvyroje dominuoja estrogenas, tai ginekoidinis tipas. Šios moterys priskiriamos "Romėniškos statulos" tipui, suprask: marmuro išvedžiojimai - tai celiulito rievės... Tie patys belgai siūlo būtent šiam tipui skirtą dietą, kurios pagrindas - pusryčiams ruošiamos šviežios citrusų sultys. (Šaltinis "The Health Magazine" 2011 m. vasaris).

Dažniausiai skaitau visokius patarimus žurnaluose tik dėl juoko, tačiau šis man įstrigo, nes apie tokį citrusų kokteilį girdėjau jau keletą kartų ir iš įvairių šaltinių, kaip imunitetą stiprinantį, priešvirusinį,  riebalines liaukas tirpinantį, organizmą valantį, kepenų veiklą stimuliuojantį, odai suteikiantį spindesio ir t.t. Viso to stebuklingo poveikio priežastis yra greipfrutas - gamtinis antivirusinas, steroidas ir organizmo valiklis.

Bandau šio gėrimo efektyvumą jau 2 savaites, pastebėjusi teigiamus rezultatus celiulito zonoje, tuojau pat apie tai pranešiu. Kol kas tik pastebėjau, jog mano dienos pradžia tapo energingesnė, mažiau traukia prie saldumynų, ir šiaip: LABAI SKANUS KOKTEILIS.

Kadangi rūgšties skonio receptoriai išsidėstę mūsų liežuvio šonuose, šias sultis patartina gerti per šiaudelį, - taip mažiau jausis rūgštis. Jeigu pasitaiko labai rūgštus greipfrutas, aš sultims nenaudoju citrinos, o kartais gėrimą pasaldinu pridėjusi 1 bananą ir suplakusi mišinį blenderyje. Taip pat galima sultis skiesti tyru vandeniu.

Paruošimui reikia turėti sulčiaspaudę.

Produktai: 
  • 1 greipfrutas
  • 1 apelsinas arba 2 mandarinai
  • 1/2 citrinos
Paruošimas:
  1. Kokteilį ruošiame ryte tik akis prakrapščius ir dantis išsivalius.
  2. Nulupame citrusų žieveles, išspaudžiame sultis.
  3. Geriame sultis lėtai, per šiaudelį. 
  4. Po 20 min. pertraukos pusryčiaujame.
P.S. Anot belgų dietologų, antras moterų tipas - "Bizantietės" - yra trapios, siaurų klubų ir mažų krūtų moterys. Jų probleminė zona yra padidėjęs, išsiveržęs pilvas. "Bizantiečių" organizmui dažnai būdingas estrogenų trūkumas.

Trečias tipas - "Amazonės" -  androidinio tipo moterys, jų organizme dominuoja testosteronas. Jų charakteriui būdinga agresija, kūnas raumeningas, krūtys stangrios, o jei "Amazones" apkūnios, - tai kietai, nesudribusios. "Amazonių" problemos yra riebi oda, padidintos odos poros. Jos labai mėgsta mėsos patiekalus. Šio tipo moterims, esant kūno viršsvoriui, jį labai sunku numesti.

    10 komentarų:

    1. Tikiu, kad kokteilis labai skanus, bet gerdama tokį rytais aš greičiau skrandžio opą įsivaryčiau negu celiulitą išnaikinčiau. O tada jau celiulitas mažiausiai rūpėtų. :D

      AtsakytiPanaikinti
    2. Aš irgi maniau, jog bus labai rūgštu. Jeigu apelsinai saldūs, tai jie dominuoja skonyje. O jeigu apelsinai rūgštesni, aš nenaudoju citrinos. Aš nuo vaikystės turiu aukšto skrandžio rūgštingumo problemą, tačiau man labiau gurguliuoja skrandis užvalgius medaus, negu išgėrus šio kokteilio. Paradoksas :)

      AtsakytiPanaikinti
    3. Turbūt tavo sąmonė ir kūnas išvien prieš celiulitą. :) Apelsinų ir man dar visai praeina, bet greipfrutų sultys net ir ne tuščiame skrandyje pragarą užkuria. :)

      AtsakytiPanaikinti
    4. Man kol kas sekėsi gauti pirkti saldžių greipfrutų - jie yra viso teigiamo poveikio esmė - gamtinis priešvirusinas, steroidas ir oganizmo valiklis. Apelsinai - paskaninimui. Citrinų retai naudoju, nes jos labai rūgština.

      AtsakytiPanaikinti
    5. Anonimiškas1/21/2012

      citrinos mazina svori, tirpdo riebaliukus. Ir siaip yra vienas is pagrindiniu produktu mazinanciu vezio atsiradimo tikimybe. ;)

      AtsakytiPanaikinti
    6. Turėtų būti labai rūgštus...Ajajaj kaip nemėgstu rūgščiais...bet manau teks dėl vitaminų ir figūros...:)

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Aš perku rausvus greipfrutus - jie saldesni, ir didelius saldinius Floridos apelsinus, tad mano kokteiliukai nebūna perdaug rūgštūs. Vilniuje užsisakiau kartą šviežiai spaustų apelsinų sučių ir gerti negalėjau - buvo perrūgštu. Rūgštumas priklauso nuo pasirintų citrusų rūšies ir prinokimo laipsnio.

        Panaikinti
    7. Šį kokteilį dažnai geriu, man patinka jo skonis ir poveikis. Marina, tikrai pabandyk su rausvais greipfrutais! Bent jau mna dar neteko užtaikyt labai rūgščių :)

      AtsakytiPanaikinti
    8. O čia tai bent! Mane šiuo metu labai domina celiulito naikinimas... O šis anticeliulitinis kokteilis manau bus puikus ir skanus atradimas man.

      AtsakytiPanaikinti
    9. Anonimiškas1/23/2018

      Labai fainas kokteilis, gal net aptvarkys odos probemas, akne sumazins, reikia pabandyti.

      AtsakytiPanaikinti