Etiketės

abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija Artimųjų Rytų artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Bosnija Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos Čekija česnakas daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grybai grietinė GRILIS lauke Gruzija Havajai imbieras Indija info Iranas Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena Jemenas jogurtas jūros gyviai kakava kalafioras kalakutiena KALĖDOS kalmarai Kanada Kapota tešla kaštonai kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krapai krevetės kriaušės Kruopos KŪČIOS KŪDIKIAMS kukurūzai kumpis Lenkija Libanas Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAAUGLIŲ PAGEIDAVIMAI PAGARDAI Pakistanas pankolis papaja pasta pastarnokas persikai Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Portugalija Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai ryžiai Rumunija Rusija salieras silkė Sirija skvošas slyvos Slovakija Slovėnija SLUOKSNIUOČIAI sluoksniuota tešla sumuštiniai sūris SVEIKATA svogūnai šerniena Škotija šparagai špinatai Švedija Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vynuogės vištiena Vokietija ŽALIA žalumynai žąsis žirniai žuvis

2012-01-26

Karambola


Karambola dar vadinama "Žvaigždės vaisiumi", dėl savo nuostabios formos, išryškėjančios vaisių supjausčius griežinėliais. Šis vaisius gali turėti nuo trijų iki septynių "spindulių", bet dažniausiai pasitaiko penkiakampės karambolos. Vaisius valgomas kartu su minkšta, tarsi vaškine, žievele. Minkštimas labai sultingas, bet stokoja skonio gilumo. Karambolos skonis švelnus, primena vynuoges, spalva - tai dažniausiai visi geltonos spalvos atspalviai, nuo žalsvo iki rusvo. Karambolos žvaigždutės žavingai ir prašmatniai papuošia desertus, salotas, užkandžius.
Karamboloje daug vitamino C ir antioksidantų, visaip valančių, gaivinančių ir jauninančių mūsų pavargusius organizmus. Be to, šis vaisius turi antimikrobinių savybių - prisiminkite karambolą, kai sustreikuos žarnynas.
Karambola, kaip ir braškės, gali sukelti alergijas, nepatartina jos vartoti inkstų ligoniams.
Kasdien, grįžę iš mokyklos, mano vaikučiai užkandžiauja RAW (žaliavalgiškais) daržovių ir vaisių kąsneliais. Karambola - ypač vaikų megstama, paskanintas žvaigždutes vaikai mielai kramsnoja be jokių priedų. Dažnai karambolą pateikiu su apelsino pusžiedžiais, braškėmis, avietėmis, banano griežinėliais... Karambolai paskaninti naudoju sekantį receptą:
"Paskanintos žvaigdutės"

Produktai:
  • 1 karambola
  • 1/2 arb. š. cukraus - nebūtinai
  • 1 valg. Š. citrinų sulčių
Paruošimas:
Karambolą supjaustome 3 mm griežinėliais, išdėliojame ant lėkštės. Apliejame citrinų sultimis, pabarstome cukraus ir pateikiame.
Šalia nesaldžių užkandžių pateikiame karambolą be cukraus.



Pitajos jogurtas, papuoštas karambola.

Karambola puošia Velykų stalą, šalia "Lašišos suktinukų". Ruošiu juos labai panašiai, kaip ir Neringa ruošia savo "Lašišos trikampėlius".

2 komentarai:

  1. Anonimiškas1/27/2012

    Keisciau nei keistas "receptas"

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apie egzotinius vaisius bus daugiau tokių keistų įrašų "receptų".

    AtsakytiPanaikinti